Megjelent az Internet Explorer 9 RC

|

A Microsoft letöltőközpontjából már elérhető a böngésző kiadásra jelölt változata.

Blogokon, Twitteren és más közösségi oldalakon szivárgó információk alapján már délelőtt sejteni lehetett, hogy a mai napon valami nagy dobásra készül a Microsoft az Internet Explorer 9-cel kapcsolatba. Sőt, amint arról korábban már beszámoltunk: január végén a redmondi szoftvercég egy San Francisco városában tartandó rejtélyes Internet Explorer 9 eseményre invitálta az amerikai sajtó képviselőit.

 

 



Ezen eseményt a mai napon tarják, és habár a sajtótájékoztató még nem kezdődött el, a redmondi szoftvercég már elérhetővé tette az Internet Explorer 9 RC változatát, amely a következő linkekről tölthető le (a telepítő a rendszer újraindítását igényli):

 

Internet Explorer 9 Release Candidate - Windows 7 (x86)

Internet Explorer 9 Release Candidate - Vista és Windows Server 2008 (x86)

Internet Explorer 9 Release Candidate - Vista és Windows Server 2008 (x64)

Internet Explorer 9 Release Candidate - Windows 7 és Windows Server 2008 R2 (x64)

 

A bétához képest az RC-ben új elem a "Tracking protection" megjelenése, amely funkcióval a felhasználók teljes anonimitásban böngészhetnek - ha ugyanis az Internet Explorer 9 ezen képessége aktív, akkor a weboldalak nem tárolhatnak web sütiket (cookie) a felhasználó gépén, azaz a későbbiekben nem fognak így emlékezni a gép előtt ülő korábbi netes cselekedeteire. Másik lényeges újdonság az "ActiveX filter", amellyel letilthatóak az oldalakon megjelenő egyes ActiveX objektumok.

 

A kezelőfelület is több ponton újult meg, például az értesítések kezelésénél vagy a weboldalaknak az Asztalra való letűzésénél. Ezen felül olyan újabb HTML5 és egyéb webes szabványokat is támogat az IE9 RC, mint a Geolocation, a szemantikus címkék vagy a WebM videók.

Tóth András Mihály, a Microsoft Magyarország Windows üzletágának vezetője elmondta: „Az Internet Explorer 9 RC minden olyan funkciót tartalmaz, amely a végleges IE9-ben meg fog jelenni. Habár otthoni felhasználók is nyugodtan használhatják, mi most elsősorban a honlapszerkesztők és webhely-tulajdonosok figyelmét szeretnénk felhívni, hogy ellenőrizzék, látogatóik számára vajon megfelelően jelenik-e meg az oldaluk, illetve beépítsék az IE9 új képességeit weboldalukba.”

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.