Hirdetés
. Hirdetés

Megjelentek az első Intel-processzoros tabletek

|

A gyártó Oak Trail processzorával szerelt táblagépeket a múlt hét végén kezdték forgalmazni. Az elsősorban üzleti felhasználóknak szánt Fujitsu Q550 alapkonfigurációját 729, a Motion Computing CL900 899 dolláros kezdő áron vihetik haza a vásárlók.

Hirdetés

A Fujitsu Q550 és a Motion Computing CL900 egyaránt Intel Z670 processzort és a Microsoft Windows 7 operációs rendszerét kapta. A tabletek 10,1 hüvelykes képernyővel és nyolcórás akkumulátoridővel rendelkeznek.

Az Oak Trail táblák első működő prototípusait januárban, a Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n mutatták be a gyártók. A chip hivatalosan áprilisban került forgalomba; a múlt héten megrendezett Computex trade show-n számos cég - köztük az Acer és a Toshiba - is bemutatta a maga, az Intel konfigurációjára épülő táblagépét.

Az egymagos Z670 processzor 1,5GHz-es órajelen működik, és az 1080p-s videók lejátszására alkalmas gyorsítókhoz hasonló kiegészítőkkel is rendelkezik. A chip a Windows mellett a Google Android 3.0-ás és az Intel saját MeeGo operációs rendszerével is képes együttműködni.

Az Intel megoldására építkező táblák speciális, az üzleti felhasználók számára különösen fontos biztonsági megoldásokkal rendelkeznek. A Fujitsu eszközét ujjlenyomat-azonosító rendszerrel látták el, a Motion Computing tabletje pedig az Absolute Software eltűnt gépek felkutatására alkalmas Computrace Complete szoftvert használja. A Trusted Platform Management 1.2 (TPM) és a hardver-alapú kriptográfiai illetve azonosítási technológiák mindkét eszköz esetében alapfelszereltségnek számítanak.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.