Hirdetés
. Hirdetés

Meglepő adatok a Magro.hu felmérésből

|

A gazdák honlapjának felméréséből kiderül, hogy az agrártermelők 46 százalékával fordult már elő, hogy nem fizették ki a leszállított termékét.

Hirdetés

A növénytermelők és állattenyésztők 46 százalékánál legalább egyszer előfordult már, hogy a vevő egyáltalán nem fizetett az átvett terményért, haszonállatért, az így elszenvedett káruk átlagosan 11 millió forint volt a Magro.hu felmérése szerint.

Hirdetés

Az online mezőgazdasági piactér most befejeződött, a termelt növényre, tenyésztett állatra, valamint régióra reprezentatív felmérése alapján az időben rendezett számlák aránya az agráriumban csupán 65 százalék.

Az átlagos fizetési határidő 25 nap, viszont a nem időben fizetők egy jelentős része legalább 30 napot késik, így az átlagos késedelem is 25 nap.

 

A felmérésben részt vevő gazdálkodók 68 százaléka mondta, hogy többször adna el terményt, haszonállatot, ha a kifizetések biztosítva lennének - ismertette a cég.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.