Hirdetés
. Hirdetés

Meglepően jó negyedet zárt a LinkedIn

|

A májusban tőzsdére lépett cégnek sikerült az elemzői várakozásokat messze túlszárnyalva megdupláznia a nyereségét.

Hirdetés

LinkedIn
LinkedIn

A LinkedIn részvényenként négy centes profitot jelentett az idei év második negyedévében. A szakmai közösségi oldal nettó bevétele 4,5 millió dollárt tett ki; az egyszeri kiadások nélküli bevétel részvényenként tíz cent volt. A cég eladásai egyetlen év alatt a duplájára nőttek.

A Thomson Reuters által megkérdezett elemzők jóval szerényebb eredményt: részvényenként három centes veszteséget és 104,7 millió dolláros forgalmat vártak.

A jó eredményt a piac is díjazta, az üzleti jelentés közzétételét követő órákban öt százalékkal emelkedett a LinkedIn részvényeinek árfolyama - annak ellenére is, hogy a tengerentúli börzéken a 2008-ban kitört gazdasági válság kezdete óta nem volt ilyen alacsony szintű a kereskedés.

A befektetők egyértelműen kedvezően fogadták a cég üzleti eredményeit. „A második negyedévben tag- és látogatói rekordot döntöttünk, ami a bevételeink alakulására is jó hatással volt" - olvasható Jeff Weiner, a cég vezérigazgatójának nyilatkozatában. „Terveink között szerepel, hogy további szakemberekkel bővítsük a csapatunkat, jelentős összegeket fektessünk a technológiai fejlesztésekbe és a termékeinkbe, hogy ezzel is tovább növeljük a cég értékét" - hangsúlyozta a CEO.

A menedzser beszámolója szerint a LinkedIn regisztrált tagjainak száma 62 százalékkal 115,8 millióra nőtt az elmúlt negyedévben.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.