Hirdetés
. Hirdetés

Váratlant húz az iPhone 12-ben az Apple

|

Átkereszteli az iPhone operációs rendszerét: az iOS új neve állítólag iPhone OS lesz. A gyártó ezzel a többi termékénél alkalmazott névadási konvencióhoz igazodik.

Hirdetés

Az Apple iPhone-jainak ősszel megjelenő legújabb generációja számos újdonságot tartalmaz, (ezekről, valamint a megjelenés lehetséges időpontjairól itt írtunk részletesen), de a legfrissebb hírek szerint az egyik legmeglepőbb változás a szoftvert érinti. A pletykák arról szólnak, hogy az Apple átkereszti az iOS operációs rendszerét, és az iPhone 12-ben visszatér az iPhone OS elnevezéshez.

Hirdetés

A gyártó korábban már használta ezt a nevet az iPhone-oknál, de aztán 2010-ben úgy döntött, hogy az iOS elnevezésre vált át. Most viszont visszatér a gyökerekhez, és az iPhone-nál is a többi termékénél használt névadási gyakorlatot alkalmazza.

A változtatás logikusnak tűnik, hiszen jelenleg az iOS az Apple egyetlen olyan operációs rendszere, amelynek neve nem utal az eszközre, amin fut. A cég jelenleg a következő platformokat kínálja eszközeihez: macOS, iPadOS, tvOS, watchOS, iOS.

Jól látszik, hogy a sorból egyedül az utolsó elem lóg ki. Mellesleg az Apple már korábban tett komoly lépéseket a névadás egységesítése felé: néhány éve a Mac OS X-et macOS-re, az iPad operációs rendszerét pedig iPadOS-re keresztelte át. A változtatással tehát a cég a névadás téren is rendet csinálhat, és konzisztenssé teheti termékpalettáját.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.