Hirdetés
. Hirdetés

Megnyitják a Flex forráskódját

|

Az Adobe a jövőben azokat a fejlesztőket kívánja megnyerni, akik a nyílt forráskódú szoftvereket preferálják.

Hirdetés

Az Adobe nyílt forrásúvá teszi az Adobe Flex fejlesztői keretrendszert, amelynek segítségével Adobe Flash CS3 Professional és Adobe Apollo alkalmazások hozhatók létre. A lépésre várhatóan júniusban kerül sor, a Flex következő változatának, a Moxie bétájának megjelenésével egy időben. Mire a Moxie, azaz a Flex 3 végleges verziója megjelenik az év végén, a vállalat reményei szerint a nyílt forrású változat is működőképes lesz.

Jeff Whatcott termékmarketing-menedzser elmondása szerint a Flex forráskódjának megnyitása kettős célt szolgál. Egyrészt a vállalat szeretne külső forrásból származó ötleteket bevonni, ezáltal javítva a szoftver minőségét és funkcionalitását, másrészt szeretne újabb fejlesztőket megnyerni a platformnak. A Flexből egyébként eddig is elérhető volt egy ingyenes, de funkcionalitásában korlátozott változat.

Az Adobe a fordítóból és könyvtárakból álló Flex szoftverfejlesztő készlet forráskódját Mozilla licenc alatt hozza nyilvánosságra. Az Eclipse-alapú Flex Builder és a Flex Data Services továbbra is megmarad a cég kínálatában fizetős termékként. A vállalat kezdetben naponta készít buildeket a Moxie kódjából és a bétaváltozat megjelenése után hibalistát is közzétesz. Miután a szoftver végleges változata megjelent, a cég nyitott a külső ötletekre.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.