Hirdetés
. Hirdetés

Megoldás a körkörös reboot hibára

|

Volt Microsoft-alkalmazott tárta fel, hogy a Windows XP SP3 telepítése után egyes gépek miért válnak használhatatlanná.

Hirdetés

A hiba a felhasználók és immár a Microsoft szerint is abból ered, hogy az érintett gépek többségét forgalmazó HP a Windows XP gyári telepítése folyamán egy Intel-processzorokra optimalizált CD- képről futtatta a telepítést. A Microsoft 2004 óta rendszeresen felhívta a figyelmet az ebben rejlő hibalehetőségekre. Jesper Johansson jelenleg az Amazon.com alkalmazottja, azonban korábban a Microsoft vezető fejlesztőjeként dolgozott, és jelenleg is MVP címmel bír (Microsoft Most Valued Porfessional). A szakember megelőzve mind a Microsoftot, mind a Hewlett-Packardot, közétett egy szkriptet a saját blogján, amellyel a probléma megoldható.

A rövid VBScript (Visual Basic Scripting Edition) ellenőrzi, milyen processzor működik a gépben. Amennyiben AMD-s gyártmányt talál, a Windows rendszerleíró adatbázisában megvizsgálja, hogy az eszközmeghajtó Intel processzorra van-e beállítva. Amennyiben igen, lehetőséget ad az eszközmeghajtó kiiktatására - írta Johansson, aki a Windows XP SP3 telepítése folyamán felmerülő problémákat elemzi, és tanácsokat ad ezek megoldására. A szkript ingyenesen letölthető a blogról, és parancssorból is futtatható, hogy egyszerre több gépet is ellenőrizhessünk egy hálózaton belül:

removeIntelPPMonAMD.vbs

Az egyetlen hátránya, hogy minden gépen többször kér megerősítést - írja Johansson. A Microsoft egyelőre nem nyilatkozott Johansson lépésével kapcsolatban, de a cég várhatóan - a hagyományoknak megfelelően - összevonja majd a szemöldökét a szoftvereihez hozzájárulás nélkül készült javítást látva.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.