Hirdetés
. Hirdetés

Megosztott szabványok

|

A Samsung és a Microsoft legfrissebb megállapodása hardver- és szoftvertermékekre (beleértve a Linuxot) is kiterjed.

Hirdetés

A Samsung Electronics és a Microsoft bejelentette, hogy a két vállalat kölcsönösen használhatja egymás szabványait. A megállapodás részeként a Samsung hozzáférést kap a Microsoft szabványaihoz, amelyeket már meglévő és fejlesztés alatt lévő termékeiben is felhasználhat. A Samsung új számítástechnikai termékei már az új együttműködés eredményei alapján készülnek, a vállalat pedig arra is törekszik, hogy a Linuxot előtérbe helyező fogyasztói is a lehető legszélesebb körű támogatást kapják az új termékekhez. A Microsoft is hozzáférhet a Samsung szabvány-portfóliójához a digitális média és a számítástechnikai termékek terén. A megállapodás pénzügyi háttere a vállalatok üzleti titkát képezi, de mindkét fél anyagi kompenzációt is kap a szabványok használatáért.

2006-ban az Egyesült Államokban a Samsung volt a legnagyobb szabványkérelmező, egyúttal egyike az USA legtöbb szabvánnyal rendelkező vállalatainak. A megállapodástól a Samsung és a Microsoft egyaránt azt reméli, hogy termékfejlesztési folyamataik felgyorsulnak.

"Folyamatosan keressük az új együttműködési lehetőségeket az iparág szereplőivel. A Samsung természetes választásnak tűnt, hiszen a digitális média gyorsan változó világának vezető, innovatív szereplője. Az együttműködő vállalatok pedig sokkal hatékonyabban képesek a fogyasztóik igényeinek legmegfelelőbb termékeket biztosítani" - mondta Horacio Gutierrez, a Microsoft Szellemi Termékek és Szabadalmak részlegének alelnöke.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.