Hirdetés
. Hirdetés

Mégsem szűnik meg a Windows 10-frissítésre nyaggatás?

|

Nem erősítette meg a Microsoft, hogy nem lesznek a Windows 10-re való frissítésre ösztönző üzenetek az ingyenes upgrade-elési időszak lejárta után.

Hirdetés

A múlt héten tudósított arról a BetaNews, hogy a Microsoft befejezi a Windows 10-re való frissítésre buzdító képernyős kampányát a Windows 7-et és Windows 8.1-et használók számítógépein. Most azonban nem erősítette meg ezt az értesülést a szoftvergyártó, amelynek szóvivője azt írta a portálnak, hogy ezzel kapcsolatban további részleteket fognak megosztani a nagyközönséggel, ahogy közeledik a július 29-i határidő.

A Get Windows 10 appot több százmilliónyi Windows 7- és 8.1-gépre telepítette a Microsoft több mint egy évvel ezelőtt. Tavaly június 1. óta a program elkezdett az ingyenes frissítésre felhívó képernyős üzeneteket megjeleníteni az otthoni felhasználók és kisvállalkozások számítógépein, s kezdetben arról értesített a felhasználókat, hogy lefoglalt számukra egy példányt az új operációs rendszerből. Ez a tevékenység része volt annak a stratégiának, amely agresszív módon ösztönöz a Windows 10-re való frissítésre. A további elemek között megtalálható volt a telepítőfájlok háttérben való letöltése és a frissítési folyamat automatikus elindítása.

A Microsoft újra meg újra telepítette a Get Windows 10 appot frissített változatban vagy azért, mert a felhasználók törölték azt. A zaklatás hatására sokan telepítették a GWX Control Panel nevű appot, amely nem csupán eltávolította a Get Windows 10-et, hanem figyelte a PC-n végrehajtott frissítési kísérleteket is.

A szoftvergyártó arról informálta a BetaNews-t, hogy a Get Windows 10 app meg nem határozott ideig a Windows 7-et és Windows 8.1-et futtató PC-ken marad, egyebek mellett azért, mivel időbe telik az összes számítógépről való eltávolítása. Vélemények szerint elképzelhető az is, hogy a Microsoft nem kapcsolja ki az appot, és később újraaktiválja azt. Bár minden okunk megvan azt hinni, hogy a Get Windows 10-et hatástalanítják és eltávolítják a számítógépekről július 29-e után, az, hogy ezt nem erősítették meg egyértelműen, arra utalhat, hogy további célokat szolgál majd az alkalmazás. Így például használható lesz teljes vagy kedvezményes árú Windows 10-licencek felkínálására a Windows 7-et vagy Windows 8.1-et használók számára, mint ahogyan az történik a Windows 10-ben, ahol az Office vásárlására buzdító üzenetek jelennek meg.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.