Hirdetés
. Hirdetés

Megszűnik a Google Drive

|

A változás a PC-t és Macet érinti, ahol a Drive-ot két új app, a Backup and Sync és a Drive File Stream váltja fel.

Hirdetés

Hirdetés

December 11-én megkezdődik a Google Drive app kivezetése a PC és a  Mac platformokon, jelentette be a Google. A Drive két app formájában születik újjá: a Backup and Syncet a fogyasztók, a Drive File Streamet pedig a vállalkozások használhatják.

A Google online társzolgáltatása jelenleg 15 gigabájt tárhelyet biztosít, és ezek a fájlok minden olyan eszközről elérhetők, amelyeken a Drive app telepítve van.

Az Android eszközökön, iPhone-okon, iPadokon a Drive mobile appok érintetlenül maradnak, viszont PC-ken és Maceken december 11-től megszűnik a Drive támogatása, maga az app pedig 2018. március 12-től egyáltalán nem működik. Az egyéni fogyasztók a Backup and Syncet használhatják helyette, a vállalkozások pedig előfizethetnek a Google G Suite appjaira, amelyek első képviselője a Drive File Stream.

Nagy változás előtt a Google Drive

A Backup and Sync, valamint a Drive File Stream alapvetően abban különbözik, hogy utóbbi streamelni tudja a fájlokat a felhőből, így bármelyik felhő alapú fájlunkon anélkül tudunk dolgozni, hogy a gépünkön kéne tárolni.

A Backup and Sync hagyományos módon szinkronizál: a helyi változatot az asztalon tartja, és a másolatot pedig elrakja a felhőbe.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.