Hirdetés
. Hirdetés

Megtekinthetjük, milyen adatokat gyűjt rólunk a Windows 10

|

Új adatvédelmi funkciók jönnek az operációs rendszerbe.

Hirdetés

Hirdetés

Amikor a Windows 10 megjelent, nagy felhördülést okozott, hogy az operációs rendszer adatokat gyűjt használóiról, a Microsoft szerint azért, hogy a visszajelzések alapján javítani tudjon a szoftver teljesítményén. Bár az adatgyűjtés mértéke csökkenthető az alapbeállítások módosításával, szakértők szerint teljesen nem állítható le.   

Most a Microsoft hozzáférhető teszi a felhasználók számára, hogy milyen adatokat gyűjtögetett össze róluk a rendszer, a Windows Diagnostic Data Viewer és Microsoft Privacy Dashboard elnevezésű új funkciók a tavasszal esedékes Windows 10 Redstone 4 kiadásban lesznek elérhetők a nagyközönség számára, míg a tesztelésben résztvevők a preview build 17083-as próbaverzióban már most megismerkedhetnek vele.

A Windows 10 további újdonságai közé tartozik, hogy a rendszerbeállításokra szolgáló Gépház a betűtípusok kezelésére hivatott menüvel egészül ki, nem csak a grafikus tervezők, hanem minden, dokumentumok szerkesztésével foglalkozó felhasználó nagy örömére. Az új beállítólapon megtekinthetjük a rendszerbe telepített betűtípusok nézőképét, ha pedig valamelyik betűtípus szerkeszthető (például szabályozható a betűk szélessége), akkor a szerkesztést is elvégezhetjük itt.

Ide tartozó nóvum, hogy a Windows Áruház választéka betűkészletekkel bővül, amelyeket ugyanúgy lehet letölteni és telepíteni, mint a windowsos témákat. A Microsoft szerint már most is elérhetők betűkészletek korlátozott számban az Áruházban, és nemsokára jelentősen bővülni fog a kínálat.

A Nyugalmi időszak szolgáltatást a Microsoft átnevezte Fókuszálási segédre (Focus Assist). Ez a funkció kikapcsolja az értesítéseket és riasztásokat, ha zavartalan számítógép-használatra van szükségünk, például amikor prezentációt tartunk egy fontos vállalati értekezleten. A Fókuszálási segédnek immár három szintje van: az elsőnél csak a fontos értesítések jelennek meg, a másodiknál csak a riasztások szakítják meg a munkánkat, míg a harmadik egyszerűen kikapcsol mindent. Az egyes szintek be/kikapcsolását a Műveletközpont értesítés ikonjára való jobb egérgombos kattintással előhívható menüben végezhetjük el.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.