Hirdetés
. Hirdetés

Megújult a Microsoft ingyenes vírusirtója

|

A Security Essentials 2.0 fejlett heurisztikus keresőt és Windows Tűzfal integrációit is kapott. Töltse le tőlünk!

Hirdetés

A múlt hét végén a redmondi szoftvercég elérhetővé tette az ingyenes, pehelysúlyú antivírusának a legújabb verzióját, így a magánfelhasználók és a kevesebb mint 10 munkaállomással rendelkező cégek már letölthetik a Microsoft Security Essentials (MSE) 2.0 végleges változatát.

 

 



Az új kiadás - a korábbi híreknek megfelelően - négy területen erősít a februárban megjelent 1.0-ás verzióhoz képest. Az alkalmazás egyrészt a hatékony vírus- és kémprogram-definíciós listája mellé egy továbbfejlesztett heurisztikus motort kapott. Másodsorban az MSE 2.0 már közvetlenül képes együttműködni a Windows operációs rendszer beépített tűzfalával, amivel párhuzamosan a hálózat forgalmának a megfigyelésére is felkészítették. Utóbbi funkció csak Vista és Windows 7 rendszereken érhető el, mivel esetében az MSE azon Windows Filtering platformot használja, amely csak az XP után jelent meg. Végezetül a megoldást integrálták az Internet Explorer böngészővel is, így az immár nem csak figyelmeztet a kártékony kódokat tartalmazó weboldalaknál, hanem aktív védelmet is nyújt. Az első kiadás e tekintetben elmaradásban volt: a fertőzéseket habár észrevette, de általában túl későn ahhoz, hogy meggátolja a fertőzést.

A Microsoft bejelentése alapján a pehelysúlyú víruskereső mellett elkészült a cégeknek szánt Forefront Endpoint Protection 2010 kiadásra jelölt változata (RTM) is. Ez nem nagy csoda, mivel a két vírusvédelmi szoftvernek ugyanaz a motor dobog a szívében. A Forefront védelem megjelenésére azonban várni kell még, mivel csak január elsejétől tölthetik le azt a mennyiségi licencvásárlók.

A Security Essentials 2.0 magyar nyelvű verzióját a PC World letöltő oldaláról is beszerezheti. Érdemes tudni, hogy mivel a szoftver aktiválja a Windows tűzfalat, illetve Vista és Windows 7 alatt a Windows Filtering Platformba is beépül, ezért telepítés után újraindítást igényel.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.