Hirdetés
. Hirdetés

Újra biztonságos a PowerPoint Producer

|

Az alkalmazás friss verziója alig tartogat újdonságokat, viszont legalább már nem kockázatos a használata.

Hirdetés

Május harmadikán a Microsoft letöltő-központjában megjelent a Producer for PowerPoint legújabb verziója, amely már képes együttműködni az Office prezentációkészítőjének legújabb, 2010-es alkalmazásával, valamint befoltozza a korábbi kiadásban tátongó biztonsági rést is.

 

 



Utóbbi - Windows Movie Maker alapú - MS10-016 sérülékenységre elsőként 2010 márciusában figyelmeztette a redmondi szoftvercég a felhasználóit, amely hiba távoli kódfuttatásra adott lehetőséget. Akkor a Microsoft biztonsági képviselői látszólag nem törődtek túl sokat a problémával, mivel résszint azt tanácsolták javítás hiányában a Producer 2003 felhasználóinak, hogy töröljék le az alkalmazást a gépükről. A hibát kiküszöbölő frissítés végül - 2,5 hónapot követően - megjelent, így a Producer felhasználói ismét visszatérhetnek kedvelt alkalmazásukhoz.

Ezt érdemes szó szerint érteni, mivel a biztonsági foltozáson és a PowerPoint 2010-zel való együttműködésen kívül az ingyenesen letölthető modul szinte semmilyen változáson nem ment át. Változatlanul a 2003-as felületet használja, és még a letöltési értékeknél is találhatunk idejétmúlt számokat, az általa generált kódban ráadásul Netscape böngészőre vonatkozó kitételek is felbukkannak.

Mire jó?

A PowerPoint 2010 immár képes a prezentációkat mozgóképként is elmenteni, amelyet utána megoszthatunk kollegáinkkal, partnereinkkel, illetve feltölthetjük azokat weboldalunkra és bármely közösségi oldalra. A megújult alkalmazással e mellett a felhasználók az ingyenesen használható PowerPoint Broadcast Service szolgáltatással képesek a weben keresztül is közvetíteni diavetítésüket, ami jól jöhet távoli konferenciák esetén, ám csak valós időben.

 



A Producer ezt egészíti ki, hiszen előbbi két PowerPoint 2010 funkcióval nem tudunk olyan prezentációkat közzétenni, ahol egyszerre látszik a diasorunk, illetve az előadásunk is (maximum csak akkor, ha videószerkesztő programmal összeillesztjük azokat). Az Office ingyenes megoldásával viszont olyan gazdag weboldalak generálhatók, amelyekbe a PowerPoint diái mellett, zenét, videót és egyéb HTML elemeket is beágyazhatunk, illetve szerkeszthetünk, amit így később bármikor, bárki meg tud nézni.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.