Hirdetés
. Hirdetés

Megvette a Google a Katango-t

|

Felvásárolta a Katango nevű startup vállalkozást a Google, hogy az így megszerzett kompetencia révén fejleszthesse a Google+ közösségi oldalon a Köröket.

Hirdetés

A Katango felvásárlásával a Google+-ban várhatóan az egyes Körökbe való bekerülés automatizálható lesz, vagyis a rendszer megpróbál valamilyen algoritmus alapján rendet tenni az ismerősök között anélkül, hogy a felhasználónak egyesével kellene végigmennie az egyes személyeket tartalmazó listán.

A Katango egyébként júliusban egy, hasonló képességekre képes iPhone applikációval vált ismertté (ez az app látható képünkön is), ami az iPhone-ban tárolt kontaktok automatikus rendezését segítette. Majd augusztusban megjelent a cég a közösségi hálózatokhoz kapcsolódó webes applikációval is.

A felvásárlás hírét Bradley Horowitz, a Google termékekért felelős elnök-helyettese is megerősítette, stílszerűen természetesen Google+ profilján keresztül, ahol arról is írt, hogy már a Google+ elindításakor is komoly terveik voltak a Körökkel kapcsolatban, ami most révbe érhet.

Az egyelőre ugyanakkor kétséges, hogy mi történik majd a Katango meglévő applikációival, amelyek vicces módon épp a Google+-szal nem működtek eddig együtt. A Google illetékese egyelőre nem reagált az IDG News Service Miamiban lévő irodájának erre irányuló kérdésére.

Most úgy tűnik, hogy a Katango iPhone verziója eltűnt az Apple App Store-ból. A www.katango.com-ot pedig átirányították a felvásárlás hírével kapcsolatos közleményre, amelyben arról írnak, hogy milyen büszkék, hogy mindössze 1 éve indították el cégüket, hogy közösségi algoritmusokat fejlesszenek, és máris felvásárolta őket a Google. "Izgalommal csatlakozunk a Google+ csapatához, hogy beteljesítsük küldetésünket". A weboldalon hozzátették, azt szeretnék, ha a Köröket intelligensebbé tehetnék a Google+ többmillió felhasználója számára.

Az ismerősök csoportosítása azért vált fontos kérdéssé, mert a közösségi oldalakon a felhasználók olyan tartalmakat is közzétesznek, amit nem feltétlenül szeretnének mindenkivel (kollégával, családdal, távoli ismerőssel stb.) megosztani. A Google+ vetélytársa, a Facebook már rendelkezik automatizált ismerőscsoportosító funkcióval, amit Mark Zuckerberg cége még szeptember közepén vezetett be.

Arról, hogy a tőzsdén is jegyzett Google mennyit költött a Katango cég felvásárlására, illetve a pénzügyi tranzakció egyéb részleteiről az érintettek egyelőre nem közöltek információt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.