Hirdetés
. Hirdetés

Melyik a legjobb internetes böngésző?

|

A legtöbben a Google-féle Chrome-ra voksolnak, melynek használati aránya folyamatosan nő.

Hirdetés

Léteznek tesztek, amelyek az egyes böngészőprogramok szolgáltatásait és sebességét vizsgálják, azonban mivel ezeket a sokak által használt szoftvereket folyamatosan és sűrűn frissítik, az értékelések gyorsan elavulnak, így most mi sem közlünk teszteredményeket.

A Google, a Mozilla, a Microsoft, az Apple és a többi fejlesztő ugyancsak gyakran ad hozzá, változtat meg vagy távolít el funkciókat a termékéből, így könnyen előfordulhat, hogy egy szolgáltatás, amiért egy adott programot szerettünk, egyik napról a másikra eltűnik.

Ráadásul még ha egy böngésző felül is múlja riválisait teljesítményben, biztonságban vagy a szolgáltatások terén, mindegyik program ingyenes, és nem korlátoz minket semmi abban, hogy akár többet is telepítsünk a számítógépünkre, és párhuzamosan használjuk őket. Így bár sokan egyetérthetnek abban, hogy a Google Chrome a legjobb böngésző, semmi sem akadályoz meg minket, hogy akár 4-5 különféle böngészőprogramot használjunk.

Nyilvánvalóan sok felhasználó követi ezt a megoldást. A windowsos PC-vel rendelkezők főként a Chrome-ot, a Firefoxot és az Operát részesítik előnyben, míg a macesek a Safarit, a Chrome-ot és a Firefoxot. Mindegyik program megfelelő teljesítményt és kompatibilitást kínál. Valamennyien lehetővé teszik a jelszavak elmentését, és az Internet Explorertől (és bizonyos mértékig az Edge-től) eltekintve szinkronizálják az adatokat, kedvenceket és oldalakat több számítógép és eszköz között, így az egyikről a másikra áttérve ott folytathatjuk a netezést, ahol abbahagytuk.

Mindegyikük támogatja a bővítmények használatát, és ha egy speciális kiegészítő nem áll rendelkezésünkre a kedvenc böngészőnkben, egy másiknál megtalálhatjuk azt. Hasonlóképpen, ha egy egy weboldal nem jelenik meg vagy nem működik megfelelően az egyik böngészőben, megpróbálkozhatunk egy másikkal. Ezek a leggyakoribb okai annak, hogy egynél több böngészőt használunk.

Minden kétséget kizáróan az a legjobb böngésző, amelyik minden általunk használt eszközön fut, és megosztja a könyvjelzőket, a megnyitott oldalakat, valamint a bejelentkezéseket az eszközeink között. A Chrome és a Safari képes erre, igaz az utóbbinak csak akkor vesszük igazán hasznát, ha az Apple termékeit használjuk.

A mellékelt táblázatban összefoglaltuk az egyes böngészők fő szolgáltatásait, valamint azt, hogy mely platformon futnak. A Chrome, a Firefox és az Opera a leginkább kompatibilis. A Safari esetében találunk régebbi windowsos verziókat, de ezt a böngészőt már nem frissíti az Apple a Microsoft operációs rendszere alatt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.