Hirdetés
. Hirdetés

Mennyire lesz digitális a londoni olimpia?

|

A tévé marad az elsőszámú választás, ha valaki az olimpia eseményeit akarja követni, de az online és a mobil hírszolgáltatás is fontos információszolgáltató csatornává válik.

Hirdetés

Várhatóan több mint 4 milliárd ember fogja megtekinteni a londoni olimpia eseményeit. Közülük legalább egymilliárd lesz, aki digitális szolgáltatásokat fog igénybe venni az informálódáshoz, például eredményeket tölt le, videókat néz meg, vagy a közösségi médiát figyeli PC-n, tableten és okostelefonon. Az olimpiai adatforgalom 80 százalékát a digitális letöltések teszik ki várhatóan.

A legnagyobb tartalomszolgáltatóknak (BBC, NBCUniversal) exkluzív közvetítési joguk van. Az NBC ezért például 1,18 milliárd dollárt fizetett. Ezek a jogok kiterjednek a digitális médiára is. A nagy kérdés, hogy ezeket a tartalmakat hányan figyelik majd a digitális platformokon.

A Deloitte kutatásai szerint a teljes nézőközönség 15-26 százaléka érdeklődik irántuk a Franciaországban, Németországban, Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban készített felmérések alapján. Ők legalább egy részét az eseményeknek PC-n vagy tableten követik, illetve a digitális tartalmak iránt érdeklődőknek durván a fele okostelefont használ.

A versenyeknek otthont adó britek a hírük ellenére a médiafogyasztásban egyáltalán nem konzervatívok, hiszen háromnegyedük jelezte, hogy a mobiltelefonján néz utána az eredményeknek, vagy ott nézi meg az eredményhirdetéseket. S már kevesebb mint 40 százaléka mondta, hogy újságcikkeket fog olvasni az olimpia eseményeiről.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.