Hirdetés
. Hirdetés

Meredeken zuhant az Ericsson profitja

|

A világ legnagyobb mobiltelefon-hálózati eszközöket gyártó cégének nyeresége 71 százalékkal zuhant a harmadik negyedévben a csökkenő kereslet miatt.

Hirdetés

A svéd Ericsson AB gyorsjelentése szerint a cég negyedéves nyeresége 810 millió svéd koronára (azaz 118 millió dollárra) esett vissza a tavalyi 2,84 milliárd koronáról. A Bloomberg gazdasági hírügynökség jelentése szerint ez jelentősen elmarad az elemzők várakozásaitól, amelyek átlagosan 1,97 milliárd korona profitra számítottak. A cég árbevétele 5,6 százalékkal, 46,4 milliárd koronára esett vissza, ami szintén elmarad az átlagosan 50,4 milliárd koronás várakozásoktól.

Visszanyesett beruházások
Az Ericsson amiatt kénytelen csökkenésről beszámolni, mivel a mobilszolgáltatók jelentősen visszanyestek a beruházási kiadásokon. Emellett egyes versenytársak, mint a kínai Huawei Technologies lefelé tornászták az árakat, ami nem csak az Ericsson, de a fő ellenfelek, mint a Nokia Siemens Networks vagy Alcatel-Lucent SA. eladásait is érzékenyen érintették.

Az Ericsson eszközeladásai 8 százalékkal estek vissza, ugyanakkor a szolgáltatásokból származó bevételek 9 százalékkal növekedtek.

A cég közös leányvállalatai, az ST-Ericsson és a Sony Ericsson is veszteségről számoltak be, összesen 1,6 milliárd korona értékben.

Hosszútávra terveznek
Az Ericsson júliusban állapodott meg, hogy megveszi a kanadai Nortel CDMA technológiai részlegét 1,13 milliárd dollárért. Az Ericsson hozzájutott a Nortel LTE-technológiával kapcsolatos szabadalmaihoz is, amely a remények szerint a következő mobil adatátviteli szabvány lehet Észak-Amerikában.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.