Hirdetés
. Hirdetés

Méretes Microsoft patch-csomag közeledik

|

Augusztusban kilenc biztonsági frissítést ad ki termékeihez a Microsoft, amelyek összesen tizennégy sebezhetőséget szüntetnek meg.

Hirdetés

A Microsoft előzetes biztonsági közleménye alapján augusztusban összesen kilenc darab frissítést ad ki termékeihez a redmondi szoftvercég. A kilenc javítás közül öt kritikus besorolást kapott, és ami talán ennél is fontosabb: a befoltozandó rések közül nyolc távoli kódfuttatásra alkalmas, amelyek kihasználásával a támadók teljes mértékben átvehetik az irányítást az érintett rendszerek felett, a felhasználó tudta és beleegyezése nélkül.

Az augusztusi közlemény a következőképpen épül fel:

Közlemény 1: kritikus (távoli kódfuttatás) - Windows, Internet Explorer
Közlemény 2: kritikus (távoli kódfuttatás) - Windows
Közlemény 3: kritikus (távoli kódfuttatás) - Windows
Közlemény 4: kritikus (távoli kódfuttatás) - Office, SQL Server, Microsoft Server, Developer Tools
Közlemény 5: kritikus (távoli kódfuttatás) - Exchange
Közlemény 6: fontos (jogosultság kezelés) - Windows
Közlemény 7: fontos (távoli kódfuttatás) - Windows
Közlemény 8: fontos (távoli kódfuttatás) - Office
Közlemény 9: fontos (távoli kódfuttatás) - Office

Mint fentebb is látható a Microsoft az augusztusi hibajavító kedden frissíteni fogja a Windows különböző verzióit és az Office szoftvercsomagot, sőt az Office és az Exchange sem marad ki a szórásból.

 

 

Továbbá nem feledkezik meg az Internet Explorer frissítésről sem. Ez azért érdekes, mert a Microsoft korábban kéthavonta foltozta a webböngészőjét, azonban az elmúlt két hibajavító kedd mindegyikén adott ki javítást a szoftveréhez. Mindez nem lesz másként ebben a hónapban sem.

A szerveroldali biztonsági frissítésekről bővebben a Computerworld számol be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.