Hirdetés
. Hirdetés

Mi köze a Microsoftnak a Sharp okostelefonjaihoz?

|

Megállapodott a két vállalat.

Hirdetés

Egy szerdán aláírt megállapodás szerint a Microsoft engedélyezi exFAT fájlrendszerének használatát a japán kézben lévő Sharp elektronikai cégnek. A megállapodás kifejezetten a Sharp exFAT (Extended File Allocation Table) használati jogára utal. Főként televízióiról híres a Sharp, de sokan nem tudják, hogy még a japán telefonpiacon is a legjobbak közt van. A Sharp márkája, az Aquos második helyen végzett az Apple után, derült ki az MM Research Institute felméréséből.

A Sharphoz hasonló vállalatok ennek a programnak a segítségével teszik kompatibilissé telefonjaikat a Microsoft alapú PC-khez. Számos elemző úgy gondolja, hogy a Microsoft többet tesz az Androidért, mint saját cégéért.

Sharp Aquos telefonok
Sharp Aquos telefonok

Januárban a Microsoft elmondása szerint az Android eszközök 70%-a az USA-ban kelt el, beleértve a licenc alatt lévő technológiákat. A részletezést egy szerződés közleménye tartalmazta, amit a Microsoft az LG-vel kötött tabletekre, mobiltelefonokra és egyéb eszközökre, melyek vagy Androidon, vagy Chrome operációs rendszeren futnak. Az exFAT használatát egyre több okos készülék támogatja, melyek internet eléréssel és televízióval rendelkeznek. A szoftvergyár már több főbb japán mobiltelefon gyártóval is leszerződött az exFAT használatáról, többek között a Panasonic-kal, a Sony-val és a Canonnal. Az SD memóriakártyák szintén átvették az exFAT-ot, illetve a jelenlegi Apple OS X is támogatja azt.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.