Hirdetés
. Hirdetés

Mi lesz veled Silverlight?

|

A Microsoft szerint a fejlesztői platformjának a HTML5 mellett is van keresnivalója.

Hirdetés

A márciusi Mix10 konferencián az Internet Explorer 9 első publikus előzetesének a bejelentésekor a Microsoft megosztotta közönségével a saját HTML5 vízióját, amely rögtön több kérdést is felvetett a Silverlight multimédiás-keretrendszerével kapcsolatban. Hat hónappal - és egy új Silverlight verzióval - később ezek a kérdőjelek még mindig nyitva maradtak. Mármint, hogy a webfejlesztők inkább az új sztenderddé váló HTML5 segítségével alkossák-e meg webes szolgáltatásaikat, vagy a Silverlight alkalmazásával?

 

 



A redmondi szoftvercég eddig mélyen hallgatott erről a kérdéskörről. Iránymutatásaik ellentmondók voltak. Az Internet Explorer fejlesztői például a HTML5-öt jelölték meg a web jövőjéül, ugyanakkor hozzátették, hogy a Silverlight sem halott (még). A multimédiás keretrendszer mérnöki csapata eddig nem nyilvánult meg a kérdéssel kapcsolatban, a héten azonban blogbejegyzésükben megvédték a megoldásukat.

"A Silverlight jövője" című írásukban a HTML5 és a Silverlight között éles vonalat húztak, ahol a multimédiás fejlesztési környezet inkább kiegészíti társát, mintsem hogy konkuráljon vele. "A Silverlight célja soha nem az volt, hogy leváltsa a HTML-t. Azért jött létre, hogy a fejlesztők a segítségével olyan alkalmazásokat hozhassanak létre, ami a HTML mellett nehézkes lenne. A Microsoft a Silverlight platformot a web kiterjesztésének szánja, ami olyan ajtókat is képes kinyitni, amit a HTML nem" - írja Brad Decker, vezető termékmenedzser a Silverlight blogjában. Erre a redmondi szoftvercég szakértője több példát is hoz, hogy mely esetekben érdemes inkább a "prémium kategóriás" Silverlight-hoz nyúlniuk a fejlesztőknek a HTML5 helyett.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.