Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft: 2012-ben jön a Windows 8

|

Egyre konkrétabbnak tűnik a dátum. Akár a Vista sorsára is juthat a leendő platform.

Hirdetés

A Microsoft hollandiai leánycége egy hatalmas hibával ünnepelte meg a Windows 7 egyéves szülinapját. Az általuk kiadott sajtóközlemény alján ugyanis már szóba hozták a redmondi szoftvercég leendő operációs rendszerét. "Továbbá, a Microsoft már dolgozik a Windows következő verzióján. Addig azonban még két év van hátra, hogy a Windows 8 megjelenhessen kereskedelmi forgalomban" - írja az Engadget.

 

 

 


A holland leánycég által megnevezett 2012-es megjelenési dátum egyébként megegyezik az eddigi pletykákkal. A Microsoft tavalyi fejlesztői konferenciáján ugyanis a Windows Server készítői már bemutattak egy diát hallgatóságuknak, amelyen szintén a 2012-es céldátum volt olvasható.

Újabb Vista?

A hétvégén a hollandok mellett Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója is beszélt a "következő Windowsról" a Gartner piackutató intézet által szervezett rendezvényen, ahol a legrizikósabb terméküknek nevezte a leendő platformjukat. Azaz elképzelhető, hogy a Windows 8-tól eltérően nem finomítják tovább az előző rendszerüket, hanem jóval nagyobb durranásra készülnek. Ez valóban kockázatos lépés lenne, mivel a Vista esetén is hasonló célokat tűzött ki a Microsoft, mégis alaposan leszerepelt az operációs rendszerük. Csak újjászületve, a Windows 7-ként tudott sikereket elérni, vagyis a Vista esetén forradalmat csak az utód tudott kirobbantani.

 



Ellenben arról már nem beszélt Steve Ballmer, hogy pontosan miként lesz forradalmi a Windows 8. A korábban kiszivárgott diasorok alapján elképzelhető, hogy a platformban integráltan megtalálható lesz majd egy szoftverbolt, ahol a felhasználók közvetlenül megtalálhatják és megvásárolhatják a windowsos alkalmazásokat. Emellett felbukkanhat még a hangvezérlés, a „nagy felhasználói élményt nyújtó” érintéssel történő vezérlés, sőt a  Microsoft az arcfelismerést is beépítené az operációs rendszerébe, amelyet bejelentkeztetéskor használnának.

Végezetül a korábban kiszivárgott dokumentumban szó esett még az új rendszerindításról is, amely értelében a Windows 8 - a terveik szerint - alvó állapotból szinte azonnal felébredhet majd. Érdekes elem még az "egy gombnyomásos visszaállítás", amely azonnal visszaállítaná a Windows 8-at a telepítés utáni állapotába, békén hagyva a felhasználó állományait. Kérdés, hogy ezekből végül mi valósul majd meg, de nagy durranás várható, mivel Ballmer forradalmat ígért.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.