Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft: a Linux már nem ellenfél

|

Desktop fronton a Microsoft már nem tart a nyílt forráskódú versenytársától.

Hirdetés

A Microsoft az Amerikai Értékpapír és Tőzsdei Felügyelethez (SEC) benyújtott friss éves beszámolójában a Windows ellenfelei között hosszú évek után elsőként nem szerepelteti a Linuxot, csak az Apple és a Google megoldásait nevezi konkurenciának.

 

 

ED Bott, a ZDNet szemfüles bloggere fedezte fel a különbséget, összevetve a tavaly és az idei jelentést. Mint jól látható a Microsoft az idei beadványában ahol tudta, eltüntette a globálisan 1 százalékos piaci rést birtokló Linuxot, amely versenyt három szereplősre redukált.

 



Azaz a redmondi szoftvercég álláspontja szerint főként a Google és az Apple termékeivel kell megküzdeniük a desktop fronton. Mindemellett szerver oldalon a Linux rendszereket továbbra is komoly versenytársnak gondolják.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.