Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft fricska a Google Maps-nek

|

A Bing frissítése kapcsán a hírek a Wolfram Alpha integrációját emelték ki, a háttérben azonban nagyobb dolgok készülődnek.

Hirdetés

Az elmúlt napokban a Bing ráncfelvarrásával kapcsolatban több hír is megjelent a Microsoft és a Wolfram Alpha együttműködéséről, amely alapján a redmondi szoftvercég keresője a jövőben képes lesz matematikai információk felkutatására. A Bing közösségi fórumát olvasva azonban ennél egy sokkal fontosabb megoldásra is felfigyelhetnek a szemfüles olvasók, amely mellett talán a fenti kereső integrálásának a híre eltörpül.

 

bing-map.jpg


Az érintett bejegyzésben Chris Pendleton, a Bing fejlesztője örömteli bejelentéssel szolgált az európai, és főként a kelet-európai felhasználók számára. Az érintett régió több országának nagyfelbontású képe - hazánknak például 23 840 négyzetkilométere - is helyet kapott a döntés-előkészítő keresőben, amely így már nemcsak a tengerentúli felhasználók játékszere lehet. Ezt követően pedig Pendleton elhelyezett egy a Bing Windows Azure-Silverlight párossal megvalósított térképére mutató hivatkozást, ami habár még csak technológiai előzetes (CTP), mégis alaposan elbújhat mellette a rivális Google Maps.

S nem a részletességre kell gondolni, mivel a Bing térképe még sokkal kevesebb nagyfelbontású képpel rendelkezik, mint vetélytársa. A lényeg a gyorsaságon van. A Microsoft megoldása ugyanis nem számol sokat, nem akadozik. Pillanatok alatt betölti a kért képet, ami nagy valószínűséggel a háttérben dolgozó Windows Azure platformnak köszönhető. Habár hangsúlyozottan első tesztverzióról van szó, s nem tudni, hogy a Microsoftnak mi a célja a térképpel, az már látszik, hogy a redmondi szoftvercég riválisai az Azure érkezésével alaposan felköthetik a nadrágszíjukat.

 

bing-wolfram.jpg


Mindemellett ne menjünk el a Bing újdonságai mellett, habár azt a hazai felhasználók csak akkor élvezhetik, ha a lokalizációt átállítják az Egyesült Államokra. A Microsoft keresője ugyanis megjelenését követően megkapta az első frissítő csomagját, amelynek része a fentebb már említett Wolfram Alpha integráció. Segítségével immár a Bing felhasználói a matematikai képletek mellett, egészségügyi és táplálkozástudományi adatokat is kereshetnek, az oldal elhagyása nélkül.

Az újdonságok sorában kiemelkedik még az MSN Video integráció, amely a döntés-előkészítőre költözteti az MSN, a Hulu, a YouTube is más tartalomszolgáltatók mozgóképeit. E mellett alaposan feljavították a Bing Travel motorját is, ahonnan például már közvetlenül lehet repülőjegyet foglalni, megtekinteni a várossal kapcsolatos legfontosabb információkat, illetve megnézni, hogy akkor éppen milyen érdekes programok zajlanak az adott helyen.

 

bing-termek.jpg

 

A Bing termékkeresője e mellett szoros Twitter és Facebook integrációt kapott, így a felkutatott termékeket a felhasználók egy kattintással megoszthatják a közösségi oldalakon. Igaz ehhez rögtön tegyünk hozzá, hogy a tengerentúlon, ahol a Bing már a 2.0-ás verziójánál tart, míg Magyarországon jóindulattal azt 0.1-nek sem lehet nevezni.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.