Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft nyomás a Kongresszusra

|

Ballmer: nem vagyunk immúnisak a pénzügyi válságra.

Hirdetés

Európai körútján Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a Reuters kérdésére elismerte, hogy egy esetleges pénzügyi válság komoly kihatással lenne az informatikai piacra is. A krízis ugyanis komolyan visszavethetné a fogyasztást, aminek egyik fontos áldozata a számítástechnikai ipar lehetne: a fogyasztók vásárlási kedve csökkenne, és sokan inkább lemondanának az ismert márkajelzéssel ellátott termékekről. Szerinte emiatt az iparág képviselői számára létfontosságú a mihamarabbi megoldás.

"Rengeteg ügyfelünk van az üzleti szektorban és a magánfelhasználók között is. Bármi történik a gazdasággal, azt mi is komolyan megérezzük" - ismerte el Oslóban, ahol a Fast Search & Transfer üzleti keresésre szakosodott fejlesztő és kutató intézetét nyitotta meg. "Úgy gondolom, be kell látni, hogy nincs olyan vállalat, amely ellenállhatna ezeknek a problémáknak" - tette hozzá később. Ezen okból Ballmer a 700 milliárd dolláros mentőcsomag elfogadását ajánlotta a Kongresszusnak.

 

081001_ballmer.jpg


 „A Microsoft határozottan javasolja a Kongresszus képviselőinek, hogy fontolják meg újra a javaslatot, és támogassák a piacok bizalmának erősítése, és a stabilitás visszaállításának céljából. Különösen fontos, hogy Washington államban és az egész nemzeten belül is biztosítsuk az emberek munkahelyeit és megélhetését, ezért javasoljuk, hogy a Kongresszus sürgősen cselekedjen" - olvasható abban a nyílt levélben, amint Ballmer szavait megerősítendő adott ki a redmondi cég, miután részvényei több informatikai vállalkozáshoz hasonlóan zuhanásba kezdtek a tőzsdéken.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.