Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft Office 2007 - most Ön is kipróbálhatja!

|

Egy meghökkentő húzással a Microsoft keddtől lehetővé tette felhasználói számára a készülő Office 2007 online tesztelését. A programcsomag kipróbálásához így nem kell letölteni a teljes szoftvert.

Hirdetés

A Microsoft oldalain mától lehetőséget kap minden érdeklődő az irodai szoftvercsomag tesztelésére, méghozzá saját böngészőjének keretein belül. Ez az első alkalom, hogy a cég előáll az Office böngésző alapú bétájával. Korábban már két Office béta verzió is megjelent, a másodikat május óta több, mint 2,5 millióan töltötték le. Az új megoldás viszont azt jelenti, hogy a hosszas letöltögetés helyett most csak az Internet Explorer 6-os vagy újabb verziójára van szükségünk, és már indulhat is a "próbaút".

Az online megoldás azért is különösen hasznos, mert az Office újabb változatai (legyen szó akár csak tesztverzókról) minden esetben felülírták a gépre telepített korábbi Office programot. Ez többek között a már elmentett dokumentumokkal kapcsolatban kompatibilitási problémákat okozhatott. A böngésző alapú 2007-essel ez a bosszantó körülmény már a múlté.

A pletykák szerint az új próbacsomag célja nem csupán a tesztelés, hanem a főpróbát is jelenti a Microsoft tervezett webes Office-szolgáltatásához. A cég már most rendelkezik egy Office Live nevű online alkalmazással, mely webes tárhelyet, dokumentumkezelési lehetőségeket és üzleti felhasználásokat kínál, ám az olyan termelékenység-fokozó eszközök, mint például a dobozos Office, hiányoznak belőle. A sokak által valószínűsített forgatókönyv mellett szól az is, hogy a nagy rivális Google Writely néven már rendelkezik online szövegszerkesztővel, erre pedig a Microsoft minden bizonnyal válaszlépéseket tervez.

Az office 2007 tesztvertiója a következő alkalmazásokat tartalmazza: Microsoft Office Access 2007, Excel 2007, InfoPath 2007, OneNote 2007, Outlook 2007, Outlook 2007 with Business Contact Manager, Outlook Web Access, PowerPoint 2007, Project Professional 2007, Publisher 2007, SharePoint Designer 2007, Visio 2007, Word 2007, SharePoint Services, Project Server 2007 and SharePoint Server 2007.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.