Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft Office iPadre

|

Csak idő kérdése volt...

Hirdetés

Apple ipad
Apple ipad

Microsoft Office az Apple táblagépére? Csak azok lepődnek meg az ötleten, akik az elmúlt évtizedben semmilyen kapcsolatba nem kerültek a Mac-kel. A Steve Jobs alapította vállalat operációs rendszere ugyan riválisa a Windows-nak, ám egyben olyan platform is, amire a Microsoft mindig is figyelt és megpróbálta kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A Word 1.0 például még 1984-ben készült el ebben a környezetben, amikor a legtöbb, akkori számítógéphasználó - legalábbis Európában - Commodore 64-gyel rendelkezett, és azt sem tudta, mi az a PC.

Visszatérve a tabletes, várhatóan novemberben debütáló változatra: noha hivatalos megerősítés nem hangzott el a témát illetően, a Business Insider értesülései szerint - melyek egy, az Office-t értékesítő csapathoz közeli forrásra hivatkoznak - a termék a Microsoft Sharepoint konferenciáján lesz bejelentve. A november 12-15 között, Las Vegas-ban tartandó eseményen a fenti forrás szerint a teljes hozzáférhetőség idejéről is szó fog esni, mely várhatóan még az idei év vége előtt lesz. A mennyiségi licencelés 2013 legelején indulhat.

Az, hogy várhatóan a novemberi konferencián jelentik be az Office tabletes változatát, kihangsúlyozza, hogy a Microsoft erre a változatra elsősorban mint vállalati termékre tekint, nem pedig konzumer szoftverként kezeli. Noha az iPad leginkább az otthoni felhasználók között népszerű, nem meglepő Redmond ebben az irányban tett lépése, hiszen az üzleti szféra is egyre inkább kezdi felismerni a mobil eszközökben rejlő lehetőségeket (az ebből adódó biztonsági kihívásokkal nemrég komolyabban is foglalkoztunk).

Megoszlik az elemzők véleménye a tabletes Office multiplatform mivoltáról. Az ellenzők szerint a Windows 8-hoz való ragaszkodás elősegítené a redmondi operációs rendszert futtató tabletek terjedését, és így több bevételt generálna a Microsoftnak. A másik oldalon állók szerint viszont, ha a vállalat azt szeretné, hogy terméke továbbra is - a korábbi évekhez hasonlóan - releváns szereplője maradjon a piacnak, akkor bizony nyitni kell a rivális táblagép-platformok felé. Ebből a szemszögből nézve nem kizárt egy androidos Office megjelenése sem a jövőben.

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.