Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft-vezetőt igazolt a HP

|

Robert Youngjohns legfontosabb feladata az Autonomy-divízió felvirágoztatása lesz. Meg Whitman, a cég vezérigazgatója nemrég sejteni engedte, hogy nincs minden rendben a tavaly felvásárolt és a HP szoftver üzletágába olvasztott vállalat körül.

Hirdetés

A Hewlett-Packard (HP) pénteken jelentette be, hogy Robert Youngjohnst nevezték ki információmenedzsment szoftverek fejlesztésével foglalkozó divíziójuk, az Autonomy élére. Mike Lynch, az üzletág korábbi vezérigazgatója májusban távozott a vállalattól.

Youngjohns szeptember 17-től rangidős alelnökként és vezérigazgatóként irányítja az Autonomy/Information Management divíziót, közvetlen főnöke George Kadifa, a HP ügyvezető alelnöke lesz majd. A menedzser eddig a Microsoft Észak-Amerikáért felelős regionális vezetője volt; korábban a Callidus Software-nél, a Sun Microsystemsnél és az IBM-nél is dolgozott.

Youngjohns elsődleges feladata természetesen az Autonomy felvirágoztatása lesz – és persze az, hogy megkönnyítse a divízió integrálását a HP szoftver-üzletágába – olvasható a kinevezés kapcsán kiadott közleményben.

A HP-nak komoly konkurenciával kell szembenéznie a szerver- és PC-piacon: bnem véletlen, hogy a gyártó egyre inkább a nagyobb haszonnal és stabil fenntartási bevételekkel kecsegtető üzleti felhasználói szegmens felé kacsingat.

A cég tavaly, még az azóta leváltott vezérigazgató, Léo Apotheker regnálása idején vásárolta fel az Autonomy-t. A kritikusok szerint a HP túlságosan sokat – kerek tízmilliárd dollárt – költött az akvizícióra. Egyelőre nem tudni, megtérül-e a befektetett pénz és energia; Meg Whitman, a HP vezérigazgatója mindenesetre nemrég úgy nyilatkozott, hogy az Autonomy „továbbra is jelentős figyelmet követel.”

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.