Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft Works 9

|

A Microsoft Works egy sokoldalú irodai programcsomag, amely ár/érték arányban köröket ver rá az Office-ra!

Hirdetés

A csomag központi eleme a meglehetősen látványos Works feladatindító, amely nemcsak hogy elérhetővé teszi az összes alkalmazást, valamint a hozzájuk tartozó gazdag, magyar nyelvű sablonkönyvtárat, hanem kiváló projektszervezési modult is találunk benne, valamint nyilvántartja a munkánk során készült vagy használt dokumentumokat is.

 

 

works04_.png

A Word 2007-ben összeállított DOCX formátumú dokumentumot a bekezdésformázásokat majdnem tökéletesen megtartva kezeli a Works szövegszerkesztője


 

A szövegszerkesztő funkciókészlete az egyszerűbb iratok, levelek elkészítésétől kezdve a látványosabb, nyomtatványjellegű dokumentumok (étlapok, többhasábos újságoldalak) létrehozásáig minden feladatra kínál megoldást. Dolgozhatunk szövegdobozokkal, képekkel, táblázatokkal, beszúrhatunk vízjelet, létrehozhatunk lábjegyzeteket vagy oldalszámozást is, mi több, a körlevélküldés vagy a címke- és borítéknyomtatás is megoldható vele. Utóbbihoz adatforrásként használhatjuk a táblázatkezelő vagy az adatbázis-kezelő programokban készült dokumentumainkat, esetleg akár a Windows saját címjegyzékét is. Magyar helyesírás-ellenőrzőt és szinonimaszótárt is tartalmaz.

 

 

works05_.png

Az Excel esetében már nem ilyen jó a helyzet: nemcsak a színek, hanem a függvények nevének eltérése is gondot okozhat


A táblázatkezelőt szintén ellátták a legfontosabb alapfunkciókkal, ám az Excel komolyabb adatelemző lehetőségei teljesen hiányoznak belőle. Az adattípusok közül a leggyakrabban használtak mind a rendelkezésünkre állnak, saját cellaformátum megadására azonban nincs mód. A Works függvénytára lényegesen kisebb, de valamennyi fontosabb kategóriában (pénzügyi, matematikai, szöveges, dátum és idő stb.) találunk függvényeket. Előfordulhat azonban, hogy azonos függvény eltérő néven szerepel itt és az Excel 2007-ben, ami kompatibilitási problémákhoz vezet. A függvényekkel való munkát a Gyorsszámolás funkció is segíti, amely felkínálja a leggyakoribb matematikai műveleteket, de egy gombnyomással elérhető belőle a teljes függvénytár is. Grafikonok készítésére ugyancsak van mód: a program az összes alapdiagram-típust és azok térbeli változatait is ismeri; persze itt szintén csak szerényebb beállítási és formázási lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.

 

 

Adatbázis-kezelője előre elkészített, barátságos, magyar nyelvű sablonokat kínál a Házi nyilvántartások, Otthoni listák és Szakácskönyv kategóriákban azoknak, akik kevésbé járatosak ebben a világban. A program négy fő üzemmódban tud működni, ezek: Listanézet (táblázatos forma), Űrlapnézet (adatbeviteli felület), Űrlaptervezés és Jelentéskészítés. Utóbbival a feltöltött adatbázisból érdekes kimutatásokat, sablonok alapján formázott jelentéseket készíthetünk, nyomtathatunk. Teljesen hiányoznak az Access fejlettebb adatkezelési és programozási lehetőségei, de az egyszerűbb feladatok megoldására, valamint az adatbázis-kezelés alapjainak elsajátítására tökéletes.

 

Az Outlooknak megfelelő levelező, személyiadat-kezelő programot nem tartalmaz a Works, viszont van benne egy meglehetősen érdekes színvilágú Works naptár modul, amellyel párhuzamosan akár több naptárt is kezelhetünk. A naptárak a szokásos napi, heti és havi nézetekben jeleníthetők meg külön-külön vagy akár egy oldalon, egymásra vetítve, az esetleges átfedések és ütközések kiszűréséhez. A bejegyezhető találkozók lehetnek egy adott időpontra szólóak, egész naposak vagy akár ismétlődők is. A felvitelnél megadhatjuk, hogy azok mely naptároldalakon jelenjenek meg, természetesen emlékeztetőt is rendelhetünk hozzájuk, sőt a kategorizálásukra – munkahelyi, évforduló, születésnap stb. – is lehetőség van.

 

A Microsoft az Office 2007 új szalagfelületének indoklásaként azt hozta fel, hogy a felhasználók az Office szolgáltatásainak csak egy töredékét használták ki, mert a többit nem találták meg a menük között. Meglátásunk szerint a Works pontosan ezeket az alap Office-funkciókat gyűjti össze, és teszi elérhetővé egyszerűen használható, igényes formában.

 

 

 

 

Adatok:

  • Az alapfunkciókat tökéletesen ellátó szövegszerkesztő, táblázatkezelő és adatbázis-kezelő
  • Gazdag, magyar nyelvű sablonkészlet
  • Az Office 2007 új DOCX és XLSX állományformátumainak támogatása
  • Bonyolultabb szövegszerkesztési feladatok is megoldhatók vele (például: körlevélküldés)
  • Magyar helyesírás-ellenőrző és szinonimaszótár
  • Az Excelével szinte megegyező formázási lehetőségek
  • Az Excelhez képest csökkentett tartalmú függvénytár
  • Két- és háromdimenziós grafikonok készítése
  • Kiválóan használható projektszervezési modul a központi Feladatindítóban
  • Tizenegy előre definiált projekttípus
  • Részfeladatok kezelése külön-külön határidővel
  • Levelezőprogramot nem tartalmaz
  • Több különböző naptár egyidejű kezelése
  • Adott időpontra szóló, egész napos és ismétlődő „találkozók” kezelése
  • Számítógéppel együtt, OEM változatban is kapható
  • A Works frissítési alapnak számít az Office 2007 upgrade változataihoz!
  • Forgalmazó: Microsoft
  • Ár: 14 990 Ft

 

 

Értékelés:

Előny: verhetetlen ár/érték arány, jól kiaknázható, egyszerűen kezelhető modulok, magyar nyelvi eszközök, gazdag sablongyűjtemény

Hátrány: kompatibilitási problémák az Excelben (függvények), az XLSX-támogatás nem zökkenőmentes (hibaüzenetek), bizonyos modulok és funkciók bővebb ismertetést, leírást kívánnának

 

Teljesítmény: 5

Szolgáltatás: 4

Ár/érték: 4,5

 

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.