Hirdetés
. Hirdetés

Microsoft Works 9

|

Az irodai programcsomag el tudja látni egy néhány fős cég irodai feladatait, ár/érték arányban köröket verve az Office-ra.

Hirdetés

A Works egy sokoldalú irodai programcsomag, amely a maga szerény módján tökéletesen el tudja látni egy család vagy egy néhány fős kis cég irodai jellegű feladatait, ár/érték arányban pedig köröket ver rá az Office-ra! A csomag központi eleme a meglehetősen látványos Works feladatindító, amely nemcsak hogy elérhetővé teszi az összes alkalmazást, valamint a hozzájuk tartozó gazdag, magyar nyelvű sablonkönyvtárat, hanem kiváló projektszervezési modult is találunk benne, valamint nyilvántartja a munkánk során készült vagy használt dokumentumokat is.

off_01.jpg
A Word 2007-ben összeállított DOCX formátumú dokumentumot a bekezdésformázásokat majdnem tökéletesen megtartva kezeli a Works szövegszerkesztője

A szövegszerkesztő funkciókészlete az egyszerűbb iratok, levelek elkészítésétől kezdve a látványosabb, nyomtatványjellegű dokumentumok (étlapok, többhasábos újságoldalak) létrehozásáig minden feladatra kínál megoldást. Dolgozhatunk szövegdobozokkal, képekkel, táblázatokkal, beszúrhatunk vízjelet, létrehozhatunk lábjegyzeteket vagy oldalszámozást is, mi több, a körlevélküldés vagy a címke- és borítéknyomtatás is megoldható vele. Utóbbihoz adatforrásként használhatjuk a táblázatkezelő vagy az adatbázis-kezelő programokban készült dokumentumainkat, esetleg akár a Windows saját címjegyzékét is. Magyar helyesírás-ellenőrzőt és szinonimaszótárt is tartalmaz.

off_02.jpg
Az Excel esetében már nem ilyen jó a helyzet: nemcsak a színek, hanem a függvények nevének eltérése is gondot okozhat

A táblázatkezelőt szintén ellátták a legfontosabb alapfunkciókkal, ám az Excel komolyabb adatelemző lehetőségei teljesen hiányoznak belőle. Az adattípusok közül a leggyakrabban használtak mind a rendelkezésünkre állnak, saját cellaformátum megadására azonban nincs mód. A Works függvénytára lényegesen kisebb, de valamennyi fontosabb kategóriában (pénzügyi, matematikai, szöveges, dátum és idő stb.) találunk függvényeket. Előfordulhat azonban, hogy azonos függvény eltérő néven szerepel itt és az Excel 2007-ben, ami kompatibilitási problémákhoz vezet. A függvényekkel való munkát a Gyorsszámolás funkció is segíti, amely felkínálja a leggyakoribb matematikai műveleteket, de egy gombnyomással elérhető belőle a teljes függvénytár is. Grafikonok készítésére ugyancsak van mód: a program az összes alapdiagram-típust és azok térbeli változatait is ismeri; persze itt szintén csak szerényebb beállítási és formázási lehetőségek állnak a rendelkezésünkre.

Adatbázis-kezelő, adatok, értékelés - a cikk folytatása
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.