Hirdetés
. Hirdetés

Micsoda meglepetés: az emberek többre tartják a szexet a mobilozásnál!

|

Ha úgy hozza a helyzet, az emberek szerte a világon inkább a mobiltelefonjukat teszik le, semmint a számítógépüket kapcsolnák ki, és jól meglennének a közösségi média nélkül, ha a televíziózás megmaradhatna - derült ki egy friss globális kutatásból.

Hirdetés

Az Ipsos a Reuters megbízásából 19 271 embert kérdezett meg 25 országban a régebbi időkből ránk maradt és a mostanában csúcsra törő technológiákkal kapcsolatban.

A válaszadók kétharmada jlezte, hpgy maradna a számítógépénél, és dobná a mobilt, ha választásra kényszerülne, és 58 százalék adná fel a facebookozást, és a többi közösségi hálózatot, ha megmaradhatna ezzel a televíziója. És persze a szex – ez aztán az igazán ősi biotechnológia – továbbra is dominál, hiszen az emberek 80 százaléka mondta, hogy inkább kihajítaná a mobiltelefonját, semmint, hogy feladja a testi szerelmet.

”Amikor az embereket választásra kényszerítik két fontos dolog között, kirajzolódik egy kép az értékekről és a prioritásokról” – mondta Keren Gottfried, az Ipsos kutatási menedzsere. De a kutatás jelentős különbségeket tár fel mind a nemek, mind a kor tekintetében. Például a 35 év alattiak és a nők kevésbé lennének hajlandók megválni a mobiljuktól. A nők közel 4 százaléka jelezte, hogy hajlandó lenne abbahagyni a számítógépezést, miközben a férfiaknál ez az arány csak 31 százalék. A fiatalok körében viszont több mint 40 százalék döntene a telefonja mellett a számítógéppel szemben. Ez persze abból származik, hogy a fiatalabb nemzedékek sokkal erőteljesebben támaszkodnak az okostelefonjaikra. Gottfried szerint eleve számítani lehetett rá, hogy a fiatalok inkább preferálják az újabb technológiákat, ahogy például a közösségi média használatának gyakorisága is számottevően magasabb a körükben a többi demográfiai csoportnál.

A kutatás hasonlóan változatos képet tárt fel az egyes országok vizsgálata során. Kanadában például 80 százalék volt a számítógépet választók aránya a telefont preferálókkal szemben. Szaúd-Arábiában viszont csak 49 százalék, és Dél-Afrikában is csak 52 százalék.

A britek és a franciák inkább választották a televíziót a közösségi médiával szemben, míg Kínában és Törökországban látszott erre a legkisebb hajlandóság.

A szex és a telefon közötti választásról Gottfried megjegyezte: ”Érdekes, hogy az eredmények állandósítani látszanak a kulturális sztereotípiákat a szexuális progresszivitásról és konzervativizmusról, ugyanis a latin-amerikaiak legkevésbé valószínű, hogy feladják szexet a telefonért, ami az ázsiai és csendes-óceáni térségben a legvalószínűbb."

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.