Hirdetés
. Hirdetés

Miért késik a Windows 10 áprilisi nagy frissítése?

|

Egy komoly hiba lehet a halasztás hátterében.

Hirdetés

Április 10-re várta mindenki a Spring Creators Update nevű Windows 10-frissítés (Redstone 4, 1803-as verziószám) megjelenését, amelyet hetek óta próbálgatnak a Windows Insider tesztprogram résztvevői, de a debütálás elmaradt. A Microsoft mentségére legyen mondva, a szoftvergyártó sosem tett közzé hivatalos megjelenési dátumot, de azért nyilvánvalóan halasztásról van szó.

Hirdetés

Az új verzió helyett viszont kaptunk egy javítófoltot (KB 4100375) a még meg sem jelent kiadáshoz. Az ehhez tartozó blogbejegyzésben Dona Sarkar és Brandon LeBlanc azt írja, hogy a frissítés javítja a Microsoft Edge-ben lévő PDF biztonsági hibát, megszüntet egy Internet Explorer problémát, valamint biztonsági frissítést tartalmaz az Internet Explorerhez, a Microsoft Edge-hez, a Microsoft scripting motorhoz, a Windows kernelhez, a Microsoft grafikus komponenshez, a Windows Serverhez, a Windows kritptográfiához és a Windows datacenter networkinghez. Szót sem ejtenek azonban a halasztásról.

A Windows Central értesülései szerint a késést egy blokkolási hiba okozza, ami azt jelentheti, hogy egy olyan súlyos hibáról van szó, amely miatt a Microsoft jobbnak látta a kibocsátás leállítását. Szerencsére a tesztelőknek köszönhetően még azelőtt fényt derült a problémára, hogy a Spring Creators Update kikerült volna.

Az operációs rendszer frissítését állítólag addig felfüggesztik, amíg nem találnak kielégítő megoldást a hiba kijavításra, ami azt jelenti, hogy akár több hétbe is beletelhet, míg az új kiadás szabad utat kap.

A Windows 10 Spring Creators Update egyik várva várt újdonsága az idővonal funkció, amely kronológikus sorrendben tárja elénk az elmúlt 30 nap során használt alkalmazások nézőképét, így gyorsan visszatérhetünk egy korábbi állapotba.

Ugyancsak nagy érdeklődésre tarthat számot a közeli megosztás funkció, amelynek révén fájlokat és hivatkozásokat oszthatunk meg a közelben található számítógépekkel Bluetooth kapcsolaton keresztül, igaz, ezeknek a PC-knek is a Spring Creators Update-et kell futtatniuk a funkció használatához.

A két grafikus kártyával felszerelt laptopot használók fogják örömmel fogadni azt a funkciót, amely lehetővé teszi annak kiválasztását, hogy egy alkalmazás melyik grafikus rendszert használja a jobb energiafelhasználás vagy a nagyobb teljesítmény érdekében.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.