Hirdetés
. Hirdetés

Miért rossz a Nokia bizonyítványa?

|

A Microsoft, illetve a Windows Phone nyakába akarják varrni a finnek a csapnivaló eredményt.

Hirdetés

Meglehetősen rossz évet zárt a finn gyártó, amely tavaly teljes mértékben elkötelezte magát a Windows Phone mellett. A Stephen Elop vezette cég 1,4 milliárd dolláros működési veszteséget volt kénytelen elkönyvelni az elmúlt évben, miközben 2010-ben még 2,74 milliárd dolláros profitot termeltek. A veszteséghez komolyan hozzájárulhatott, hogy 2010-hez képest 25 százalékkal kevesebb okostelefont (77,3 millió darabot) értékesített a Nokia, míg a hagyományos készülékek forgalma 3 százalékkal esett vissza. Ráadásul az átlagos eladási ár (ASP) is 11 százalékkal csökkent, 85 dollárról 75 dollárra.

Stehpen Elop Nokia

A jelentésben egyébként már benne van az a 250 millió dolláros támogatás, amelyet a Microsoft a Windows Phone rendszer preferálásáért adott a Nokiának az utolsó negyedévben. Ezzel együtt a finn gyártó az erős piaci verseny mellett - iOS és Android készülékek - valamelyest a redmondi szoftvercég platformját is hibáztatja a veszteségek miatt. A Microsoft partnereként a Nokia talán az eddigi legcsípősebb platformkritikát fogalmazta meg beadványában, nézzünk is néhány példát erre!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.