Hirdetés
. Hirdetés

Miért tiltja le a Firefox a Java beépülőt?

|

A Mozilla megmagyarázta, hogy a Firefox böngészők egy része miért tiltotta le a Java kiegészítőt az elmúlt napokban.

Hirdetés

A héten a Firefox felhasználók azt tapasztalhatták, hogy böngészőjük javaslatot tett a Java bővítmény letiltására, amelyet csak az alkalmazás újraindítása után lehetett érvényesíteni. A Mozilla magyarázata szerint erre azért van szükség, mert a régebbi Java kiegészítők egy olyan sebezhetőséget rejtenek, amelyet a támadók egyre gyakrabban használnak fel a saját céljaik elérése érdekében.

 

 

Ez azt is jelenti, hogy a felugró ablakkal csak azok találkozhatnak, akik nem frissítettek az Oracle februárban kiadott Java verziójára. Ezek után a kérdés már csak az, hogy a böngésző miért nem javasolja a friss verzió beszerzését? E friss Java platform egyébként innen gyorsan beszerezhető: java.com/en/download. Aki hasonló jelenséggel találkozott, annak azt javasoljuk, hogy a hír elolvasása után azonnal frissítsen az új verzióra. Sőt azoknak is, akik hasonló hibaüzenettel nem találkoztak, ám egy jó ideje már nem frissítették a platformot.

A témáról bővebben a Biztonságportál cikkében olvashat!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.