Hirdetés
. Hirdetés

Milliárdos az AppStore

|

Kilenc hónap alatt egymilliárd alkalmazást töltöttek le az Apple web-áruházából.

Hirdetés

A kilenc hónappal ezelőtt elindult AppStore a tegnapi napon mérföldkőhöz ért, mikor átlépte a mágikus egy milliárdodik alkalmazás letöltési határt. Az iPhone mobiltelefonokra és az iPod Touch médialejátszókra programokat kínáló site erre készült is, hiszen már két héttel ezelőtt elindította oldalán a visszaszámlálást. Az Apple ráadásul értékes nyereményt is felajánlott a milliárdos letöltőnek. A szerencsés egy 10 ezres iTunes kredittel, egy MacBook Pro laptoppal, egy 32 GB-os iPod Touch hordozható médialejátszóval és egy Apple Time Capsule készülékkel gazdagodott.

 

appstore.jpg


Az AppStore sikere egyébként nem csak az Apple malmára hajtja a vizet (az eladásokból a cég 30 százalékban részesül), hanem azoknak a fejlesztőknek is, akik az Apple mobiltelefonos operációs rendszerére készítik alkalmazásaikat. Egy sikeres, jól eltalált és egyszerű alkalmazással ugyanis könnyedén jelentős bevételre tehet szert azon programozó, akiknek sikerül elnyernie a letöltők figyelmét. Jó példa erre az iBeer nevű mini alkalmazás, amellyel szép summát kaszált fejlesztője, pedig az alkalmazás nem tesz mást, mint virtuális sörré változtatja a telefont.

Ennek köszönhetően ma mát több mint 35 ezer program érhető el az AppStore-ban, amelyhez 37 millió potenciális vásárló adódik világszerte. Jelenleg ugyanis 21 millió iPhone és 15 millió iPod Touch van forgalomban, s ha az egy milliárdos letöltési összeget vesszük, akkor felhasználónként átlagosan 27 letöltéssel számolhatunk.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.