Hirdetés
. Hirdetés

Milyen az időjárás felétek, Yamamoto?

|

A KFKI-LNX szemináriumán üzleti és műszaki oldalról járta körül a videokonferencia témát. A megoldások integrációs kérdéseiről is szó esett.

Hirdetés

Napjainkban a munkához szükséges kommunikációs igény megsokszorozódása mellett, egyre kevesebb idő jut azon feladatok ellátására, amelyek személyes kapcsolatot kívánnak - egy országon, de akár már egy városon belül is. A videokonferencia, videotelefónia erre nyújt megoldást: egy olyan beruházást jelent, amely az utazás és a szervezési feladatok csökkentésével növeli a munkavégzés hatékonyságát, és már rövid idő alatt megtérülhet alkalmazása.

A hálózati megoldásokkal foglalkozó KFKI-LNX akkor kezdett el videokonferencia megoldásokkal foglalkozni, amikor azok a hagyományos telefonos kapcsolatról az IP hálózatok irányába mozdultak. Ma már nem két végpont kommunikációját kell megvalósítani, ha videokonferenciáról van szó, hanem több kommunikációs eszköz összehangolását, és különböző alkalmazások integrálását. Egy mai tipikus információs környezetben az IP alapú kommunikációs infrastruktúra a rendelkezésre áll, így mindössze annak jobb kihasználása szükséges.

Új trend, hogy a szórakoztatóelektronikai piacon előretörő HD technológia megjelent az üzleti igények között. Erre a videokonferencia szállítóknak ma már vannak megoldásaik - ezek közül megismerhettek néhányat az esemény résztvevői. A HD megoldásokkal kapcsolatban kérdés, hogy van-e rájuk igény a piac részéről. A KFKI-LNX tapasztalatai pozitívak e téren. A másik gond egyesek szerint, hogy hazánkban még nem áll rendelkezésre elégséges hálózati infrastruktúra. A rendezvényen a kételyt eloszlatandó élő HD kapcsolatot létesítettek.

A szemináriumon bemutatták a Polycom egyik új tárgyalótermi megoldását, a VSX 7000s-t is.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.