Hirdetés
. Hirdetés

Milyen lesz a Firefox 3.0?

|

A Mozilla oldalain újabb részletek láttak napvilágot a 2007 második felére ígért Firefox 3.0-ás böngésző fejlesztésével kapcsolatban.

Hirdetés

A Mozilla Firefox 3 Wiki oldalán található a nyílt forráskódú kereső következő verziójának tervezett fejlesztéseiről és bővítményeiről szóló lista már a "funkcionális" és "nem funkcionális" besorolás szerint is csoportosítja az információkat. Ezek mellett olyan, kevésbé kézzel fogható célokat is találhatunk, mint például az "Add-On Manager használati értékének növelése" vagy a "nyomtatási előnézet egyszerűsített párbeszéd-panele".

Természetesen a legnagyobb érdeklődésre főleg a funkcionális fejlesztések tarthatnak igényt. Itt megtalálhatjuk a Microsoft CardSpace támogatás fejlesztését, a könyvjelző-rendszer alapos felülvizsgálatát vagy az új eszközök bevezetését az azonosságkezeléssel kapcsolatban.

Mint ismeteres, a Mozilla Gran Paradiso Alpha 1 néven még a múlt hónapban közzé tette a készülő böngésző egyfajta korai próbaváltozatát. A jelenlegi legfrissebb, 2.0-ás Firefox októberben jelent meg, és a cég ütemezése szerint a 3.0-ás verzió csak rá egy évre, vagyis idén ősszel készül majd el. Ez persze nem jelenti azt, hogy addig nem számíthatunk nagyszabású frissítésekre, például előre beharangozták a Firefox 2.5 érkezését.

A Firefox 2.0 megjelenése óta felhasználóinak táborát 50 százalékkal növelő Mozillának márpedig érdemes lesz ragaszkodnia a határidőkhöz, hiszen a Microsoft már több ízben kijelentette, hogy az internet Explorer fejlesztésében soha többet nem fordulhat elő akkora késlekedés, mint amilyen a legutóbbi, majd 50 hónapos pauza volt az IE 6 és az IE 7 megjelentetése között - a vállalat jelenleg 18-24 hónapos ciklusokban gondolkodik.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.