Hirdetés
. Hirdetés

Milyen nehézségeket okoz a Windows 10 sűrű frissítése?

|

Sokkal nagyobb terhet jelent a vállalatok számára az évenként kétszeri frissítés, mint a korábban megszokott hatévenkénti upgrade.

Hirdetés

Több oka is van a Microsoft szempontjából a Windows 10 évente kétszeri nagyszabású frissítésének: egyebek mellet így tart lépést a folyamatosan változó felhasználói igényekkel és állandóan növeli a rendszer biztonságát a hackertámadások kivédése érdekében. Arról viszont eddig nem esett szó, hogy milyen problémákat és pluszköltségeket okoz ezzel a felhasználóknak.

Hirdetés

A közösségi fórumok és a szakcikkek kommentjeiből világosan kiderül, hogy milyen sokan szembesülnek komoly problémákkal egy-egy nagyobb frissítés vagy egy havi javítófolt telepítése után. Lefagy a számítógépük, használhatatlanná válnak perifériák és rendszeresen futtatott programok, amelyek a korábbi verzióban még gond nélkül működtek, hogy csak néhányait említsünk a panaszok közül.

Ami  a sok PC-vel rendelkező vállalatokat illeti, a technikai problémákon túlmenően komoly többletköltségekkel járhat számukra a sűrűbb frissítés. A Gartner Research nemrégiben közzétett kutatásának a megállapítása szerint a szervezeteknek a 6-8 évenkénti, ritka frissítési projektekről át kell térniük a 6-12 havonta esedékes upgrade-elési ciklusra, ami egészen más személyzetet és költségvetést igényel. Az évente kétszer frissítő szervezeteknek a folyamat sokkal többe kerül, mint a hatévekénti frissítés, a Gartner szerint az új modell megkétszerezi a kiadásokat. A piackutató cég számításai azt mutatják, hogy érdekes módon az évenkénti egyszeri frissítés hozzávetőlegesen annyiba kerülne, mint a hatévenkénti.

A Microsoft az évenként kétszeri frissítést szorgalmazza, miközben az egyes verziók támogatásának idejét 18 hónapra korlátozza, így nagyon nehézzé, mondhatni lehetetlenné teszi a vállalatok számára, hogy évente csak egyszer frissítsenek, vagyis kihagyjanak egyes verziókat. A Gartner ügyfeleinek kérésére egy hosszabb, 24 hónapos támogatási időszak mellett lobbizik, ami több vállalat számára tenné lehetővé az évenkénti csupán egyszeri frissítést.

Jelentésében a piackutató cég azt írja, hogy a szervezetek számára komoly kihívást jelent az évenként kétszeri frissítés, és sokan remélik azt, hogy átterhetnek az évenként egyszeri upgrade-re. Az idén és jövőre ez a lehetőség megadatik majd a számukra, mivel a Microsoft átmenetileg hat hónappal 24 hónapra hosszabbította meg az 1703-as és 1709-as verziószámú Windows 10-kiadások támogatási idejét. Azonban a 1803-as verzióval ismét visszatér a 18 hónapos időszak.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.