Hirdetés
. Hirdetés

Minden, ami hálózat

|

A SCI-Network Zrt. november 7-én tartott szakmai napjának résztvevői a cég által forgalmazott technológiákat, megoldásokat ismerhették meg.

Hirdetés

Hogy mindez mekkora területet ölel fel, azt jól mutatja, hogy a szakmai napon két szekcióban tíz előadás hangzott el: a réz- és optikai vezetékektől a különféle rádiós megoldásokon át az azokon használható alkalmazásokig mindenről hallhattunk. Megnyitójában Kocsis László, az SCI-Network vezérigazgatója a cég idei működésével, illetve a jövő évre vonatkozó terveivel illusztrálta a cég tevékenységi körét: ez nem más, mint a komoly és sikeres részvétel a GVOP 4.4.2 programban, ami a kistérségek, önkormányzati társulások szélessávú elérésnek fejlesztésében.

Az SCI-Networknél immár négy projekten dolgoznak. A HotSpot rendszerek hardver- és szoftvertámogatásában az MTA Sztakival közösen végzett munka is beérett, mégpedig a Meridien HotSpot rendszerének formájában. Az értéknövelt szélessávú internetszolgáltatás bevezetés alatt áll. Ezeket még erre az évre tervezték, ám történtek olyan dolgok is, amelyek nem voltak előre láthatóak - például egy ADSL-szolgáltató hálózati struktúrájának bővítése, ami komoly tervezési feladatot is jelentett. A szakmai kapcsolatok között megjelentek újabb hazai fejlesztők és külföldi gyártók egyaránt.

A szakmai előadások két szekciója közül az egyik a Korszerű műszaki megoldások címet viselte, ahol többek között a kiépített nagy ADSL rendszert, a GVOP 4.4.2-re ajánlott megoldásokat, valamint az optikai és nagy sávszélességű mikrohullámú rendszereket ismerhettük meg. A második szekció A fejlődés irányai cím alatt zajlott: itt az IP TV-ről, a WiMAX alkalmazásokról, az okos és buta hálózatokról, illetve egy rugalmas beléptető rendszerről lehetett hallani, ami akár az "intelligens telephely" kategóriáig is bővíthető.

A szakmai nap az előadók részvételével tartott kerekasztalbeszélgetéssel fejeződött be.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.