Hirdetés
. Hirdetés

Minden mobilhoz jó lesz az egységes EU-s töltő

|

Két év után az Európai Uniónak sikerült megegyeznie a legnagyobb mobiltelefon-gyártókkal a 2011-től használatos egységes mobiltelefon-töltők használatáról: a készülékeken egységesen micro USB csatlakozó lesz.

Hirdetés

Sikerült megegyezniük a mobiltelefon készülék gyártóknak egy egységes töltő készülék paramétereiben. Kedden mutatta be hivatalosan az EU-Bizottságnak 14 mobiltelefon gyártó vállalat a közösen kialakított mobiltelefon töltő készüléket. Az adatátvitelre alkalmas mobiltelefon készülékek töltése ezentúl egységesen mikro-USB csatlakozáson történik majd.

A megállapodás az Apple, Emblaze Mobile, Huawei Technologies, LGE, Motorola Mobility, NEC, Nokia, Qualcomm, Research in Motion (RIM), Samsung, Sony Ericsson, TCT Mobile (ALCATEL mobile phones), Texas Instruments és az Atmel készülék gyártók között jött létre. Az egységes töltő készülék kompatibilis az iPhone és Blackbery korábbi technológiai paramétereivel. A micro USB csatlakozással nem rendelkező készülékeket megfelelő adatperrel együtt kell majd értékesíteni.

Az EU-Bizottság 2011-től írta elő kötelező jelleggel a gyártó vállalatoknak az egységes mobiltelefon töltők alkalmazását adatátvitelre alkalmas mobil készülékeknél


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.