Hirdetés
. Hirdetés

Mindentudó telefonalkalmazások

|

Az E-Group megoldásai helyettünk mentik el és tartják észben jelszavainkat, az online vásárolt jegyet is telefonra töltik át.

Hirdetés

A magyar E-Group Kft. Mobilsec néven indította el azt a kutatási projektet, melynek keretén belül az NFC (érintés nélküli) technológia mobil megoldásait fejlesztették ki a BME Híradástechnikai Tanszékével együtt. A 2006 elején indult program költségvetésének 60 százalékát a Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal biztosította. A cél 2007 végére konkrét, piacképes üzleti alkalmazásokat kifejleszteni. Az E-Group megoldásait a barcelonai 3GSM Kongresszuson is bemutatta.

Csapodi Márton, az E-Group kutatásfejlesztési tanácsadója ismertette a lehetséges alkalmazási területeket. A mobiltelefonba egy NFC chipet kell beépíteni, a számítógéphez pedig egy leolvasót kell csatolni. A webes jelszavakat mobiltelefonon is lehet tárolni, és amikor szükség van az adott weboldalra történő belépésre, akkor az olvasón át a mobiltelefon eljuttatja a kívánt adatokat a site-ra. Ugyanígy szoftverlicenc-kulcsokat is lehetséges tárolni a mobilon: a megvásárolt licencet magunkkal vihetjük és bárhol használhatjuk.

Ugyanakkor az online vásárolt mozi- vagy színházjegyet a telefonra lehet letölteni, amit a bejáratnál a megfelelő hardvereszközzel leolvasnak. A marketing területén is érdekes felhasználási lehetőségei vannak a technológiának: a szétosztott szórólapokba egy RFID chipen elmentik a reklámozott szórakozóhely vagy üzlet címét, azt pedig az autóban lévő navigációs rendszerrel beolvastatva rögtön elindulhatunk a megfelelő helyre.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.