Hirdetés
. Hirdetés

Minőségi szoftver gyors megtérüléssel

|

A HP Software eszközeivel és szolgáltatásaival a vállalatok IT-beruházásai nagyobb értéket adnak az üzletnek.

Hirdetés

hp software tesztelés
hp software tesztelés

A vállalatok továbbra is beruháznak alkalmazásfejlesztő projektekbe, annak ellenére, hogy a gazdaság kihívásokkal teli időszakot él meg. A több éven átívelő, nagy rendszerfejlesztések helyett azonban az olyan rövid átfutású projektek kerültek fókuszba, amelyek a vállalat versenyképességét erősítik, és a beruházás gyors megtérülését eredményezik.

Hagyományos alkalmazásfejlesztő módszerekkel az új szoftver aligha készíthető el, tesztelhető le és vezethető be hat hónap leforgása alatt. Ezért fontos szerephez jutnak az új, agilis módszerek, amelyekkel a projekt megtérülése az alkalmazás életciklusának sokkal korábbi szakaszában biztosítható, lehetővé téve a vállalat számára, hogy gyorsabban alkalmazkodjon a változó piaci körülményekhez. Az agilis szoftverfejlesztés gyakorlata önmagában nem újdonság, több mint tíz éve ismert, a gazdasági válság azonban egyértelműen felgyorsította térhódítását. Minden iparágban nő azon szervezetek tábora, amelyek legalábbis a projektek egy részét ilyen agilis módon valósítják meg.

A hatékonyabb módszerek iránti igényt erősíti az a körülmény is, hogy napjainkban az alkalmazások mind komplexebb üzleti folyamatokat támogatnak, így maguk is egyre összetettebbé válnak, más alkalmazásokkal egyre sokrétűbben kommunikálnak. A megállapítást az az online felmérés (World Quality Report Survey) is megerősíti, amelyet a HP megbízásából a Capgemini készített, 1200 üzleti és informatikai vezető megkérdezésével. A válaszadók túlnyomó többsége (88 százalék) egyetértett abban, hogy a szoftver rendszerek komplexitása nőtt.

Az ezzel párhuzamosan növekvő munkaterhelés következtében a szervezetek korábban egyszerűen bővítették minőségbiztosításért felelős csapatukat. A költségeiket visszafogó vállalatoknak azonban napjainkban más megoldást kell találniuk, hogy lépést tarthassanak rendszereik növekvő összetettségével - ilyen megoldás például a minőségbiztosítás folyamatának áramvonalasítása, a tesztelés nagyobb mértékű automatizálása vagy kihelyezése.

A HP 2006-ban vásárolta fel a Mercury Interactive céget, melynek piacvezető alkalmazásfejlesztő és -menedzsment, valamint IT-irányítási portfólióját saját menedzsment megoldásaival integrálta, létrehozva a HP Software üzletágat. Ez a szervezet az üzleti technológia optimalizálásához, az IT beruházásokon keresztül elérhető üzleti érték növeléséhez kínál szoftvereszközöket és szolgáltatásokat.

- A HP Software portfóliója az alkalmazások életciklusát teljes egészében lefedi - mondta Bukits Róbert, a HP Magyarország szoftver üzletágának vezetője. - Kiemelt figyelmet szentelünk az üzleti követelmények kezelésének, amely nemcsak a fejlesztés kiinduló szakaszában, hanem a tesztelés és a minőségbiztosítás fázisában is hangsúlyos szerepet kap, valamint a fejlesztés támogatásának és az elkészült alkalmazás megfelelő teljesítménnyel történő átadásának, ami a webes alkalmazások elterjedtségét tekintve szintén kiemelkedően fontos. Olyan eszközöket is kínálunk, amelyekkel az alkalmazás a fejlesztés szakaszában hibamentesíthető, illetve az éles üzem során is folyamatosan monitorozható a biztonsági rések kiszűrése, a kockázatok minimalizálása érdekében. Az agilis fejlesztést és tesztelést-minőségbiztosítást szolgáló eszközökhöz olyan platformot is adunk, amely egyszerre több alkalmazás párhuzamos fejlesztését is támogatja, és a HP felhő szolgáltatásán keresztül igény szerint, gyorsan méretezhető.

Ezt a termékportfóliót a HP idén teljes körűen megújította. A szoftvereszközök új verziói még hathatósabban támogatják az agilis alkalmazásfejlesztést, tesztelést és minőségbiztosítást.

A HP Software szolgáltatásai az eszközök bevezetésén messze túlmutatnak, a megtérülési terv készítésétől az automatizáláson át az elért eredmények visszamérésig ívelnek. Nagyban hozzásegítik a vállalatot ahhoz, hogy a szoftvereszközök képességeit maradéktalanul hasznosítsa, ezáltal a legnagyobb üzleti értéket érje el IT-beruházásaival. Az említett felmérés például arra is fényt derített, hogy a korlátozott erőforrások ellenére a vállalatok több mint 80 százaléka a szoftverminőség javulását tapasztalja. Ez annak köszönhető, hogy a szervezetek mind szélesebb köre kezeli az alkalmazásfejlesztést formális folyamatként, és a minőségbiztosítást az alkalmazás életciklusának részévé teszi.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.