Hirdetés
. Hirdetés

Minőségi ugrás az Intelnél

|

Az Intel leszállította az első 10 nanométeres Cannon Lake lapkákat.

Hirdetés

Hirdetés

Áprilisban az Intel a Wall Street elemzőinek bejelentette, hogy kis tételben már megkezdte egy 10nm-es alkatrész szállítását, de a tömeggyártást csak 2019-ben kezdi meg. Most már azt is tudjuk, mit volt ez a bizonyos alkatrész: a Core i3-8121U, az első Cannon Lake lapka, amely egy Lenovo laptopba kerül beépítésre.

Az i3-8121U a nyolcadik generációs Core család tagja: 2,2 gigabherzzel működik (az Intel Turvo Boos 2.0-val 3,20 gigát is tud), és két magos, négyszálas processzor. Érdekes módon alacsonyabb a modelszáma, mint a Core i3-8130U-nak, amely a régebbi Kaby Lake architektúrán alapul.

Az Intel 10 nanométeres termékeiről korábban sokat vitatkoztak, és mindenki azt hitte, hogy 2017 végére kijön a Cannon Lake. Az Intel azonban jelezte a tömeggyártás késését, bár hangúlyozta, hogy a szállításokat már megkezdte.

Továbbra sem tudni, hogy van-e integrált GPU-ja a lapkának, az viszont biztos, a Core i3-8121U opcionálisan támogatja az LPDDR4 memóriát, ami a memória sávszélességét 41,6 gigabájt/másodpercre növeli, és ez 22 százalékos javulás a Core i3-8130U lapkához képest.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.