Hirdetés
. Hirdetés

Minősítést kapnak a közszférának szállító SAP-partnerek

|

Az SAP új partner programot indított Magyarországon, hogy a közszféra igényekre szabott, szabványosított megoldásokkal költséghatékonyabbá tegye az alkalmazások bevezetését, és segítse a beruházások értékének megőrzését.(X)

Hirdetés

A kormányzati szektor szereplői mind az IT megoldásokkal, mind az informatikai beszállítókkal szemben speciális követelményeket támasztanak.

– Gazdálkodásuk sok tekintetben eltér a gazdasági szférában működő szervezetek gyakorlatától, de a pénzforgalmi szemléletű elszámolás csupán egy a sajátosságok közül – mondta Mák Attila, az SAP Hungary Kft. államigazgatási üzletágvezetője. – Olyan modellekkel is találkozunk például, amelyekben a tulajdonosi jogokat gyakorló intézmény pénzforgalmi szemléletű, míg az alá tartozó, állami tulajdonú vállalatok eredményszemléletű elszámolás szerint működnek. Az ilyen és hasonló specifikumok többféleképpen is leképezhetők az ERP rendszerben és más alkalmazásokban, de ha partnereink minden projektben teljesen egyedi megoldással fednék le az igényeket, az megnehezítené a szoftverek karbantartását, és szükségtelenül növelné a költségeket. Miután a közszféra speciális területei is szabályok szerint működnek, elhatároztuk, hogy rájuk szabott megoldásainkat egységesítjük, szabványosítjuk és tanúsítjuk Minősített Közszféra Partner programunkon keresztül. Ezen megoldásainkkal a bevezetésen és a karbantartáson túl a továbbfejlesztést, a törvényi változások lekövetését is költséghatékonyabbá tesszük. Szabványosított rendszereink a beruházás értékének hosszú távú megőrzését is segítik. A közszféra szereplőjének nem kell attól tartania, hogy kiszolgáltatottá válik valamely informatikai beszállítójával szemben, mert a megoldást minden minősített partnerünk támogatja.

Mák Attila, államigazgatási üzletágvezető, SAP Hungary

A mindhárom fél számára előnyöket ígérő program eredményeként megjelenő partnermegoldások a nagy alaprendszereken túl a mobilitás és az analitika területére is kiterjednek.

- Innovatív megoldásainknak, amelyek a versenyszférában már beváltak, és ezt pénzügyi eredményeink is igazolják, a közszférában is megvan a helyük – mutatott rá Mák Attila. – A kormányzat számos, a lakosság széles körét érintő szolgáltatást kínál, amely könnyebben és megbízhatóbban, magas színvonalon juttatható el a polgárokhoz az SAP robusztus technológiai alapokra épülő analitikai és mobil megoldásaival. Minősített közszféra partnereink mostantól önállóan, az SAP közvetlen közreműködése nélkül is demózni tudják mindezeket a megoldásokat. A közbeszerzési eljárás kiírója így a valós élethelyzeteket bemutató példákon keresztül, működés közben ismerheti meg rendszereink képességeit, és egyúttal arról is meggyőződhet, hogy minősített partnerünk alkalmas a tervezett projekt megvalósítására. Erre az eljárási rendben eredetileg tervezetthez képest gyakran jóval kevesebb idő marad, ami csak felkészült beszállítóval, a gyors bevezetést segítő, szabványosított megoldásokkal kezelhető.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.