Hirdetés
. Hirdetés

Mio H610 - a kis kedvenc

|

A Mitac az új H610 modellel egy minden szempontból új célközönséget kíván elérni a GPS-ek terén: a hölgyeket.

Hirdetés

A kecses készülék jóval kisebb, mint társai, a C310 vagy a C510. A viszonylag könnyű eszközt nadrágzsebben, táskában és akár még zakóban is tudjuk hordani. Mivel alig nagyobb, mint egy átlagos telefon, ezért én még az övre csíptethető tokot is megemlíteném, mint megoldást. A H610 cserélhető előlapot kapott, amelyet a készülék tetején található gombbal tudunk lepattintani - az alapcsomagban számos mellékelt színes műanyag előlapot találunk. Szintén itt található a bekapcsoló gomb, amely működés esetén a standby mód aktiválására szolgál.

A H610 jobb oldalán egy resetgombot, a hold funkció csúszkáját és egy MMC / SD memóriakártya foglalatot láthatunk, amelybe bármikor elhelyezhetjük kedvenc multimédiás tartalmainkat - zenét, képeket és videókat. A PNA alján helyezkedik el a nyakbalógó rögzítésére alkalmas elem - női túrázók előnyben! -, illetve ide kerül a miniUSB töltő aljzat és a jack-kimenet is. A készülékhez sztereó fülhallgatót mellékel a gyártó, így akár hordozható zenelejátszóként is kezelhetjük új kedvencünket. A cserélhető előlap ellenére nem érezni recsegést vagy ropogást, illetve illesztési hibákat sem véltem felfedezni. A külcsínről elég csak annyit írnom, hogy a H610 fejlesztői nemrégiben átvehették az IF Design Bizottságtól a megérdemelt dizájndíjat.

mioh61012.jpg

Kijelző

A kifejezetten parányi GPS-készülékhez sajnos aprócska LCD kijelző tartozik, amelyet ráadásul a jelenleg tomboló tavaszi napsütésben igen nehéz élesen látni. A 2,7 hüvelykes megjelenítő halovány fényereje mellé alacsony felbontás is párosul, még szerencse, hogy videónézegetésre kevesen fogják használni. Az LCD természetesen érintésérzékeny, ennek megfelelően a képernyő szélein található gombok megnyomása kissé kényelmetlen az előlap síkjánál beljebb elhelyezkedő kijelző miatt.

MioMap

Az iGo alapokon nyugvó szoftverrel ezúttal sem volt különösebb problémám: gyors és áttekinthető a működése, bár gyakran javasol teljesen értelmetlen útvonalakat is. A mindössze 15 cm-es autóstartó kissé rövid, és jobban kell összpontosítani a kijelzőre, mint egy 30 cm-es verzió esetén. A gond azzal csak az lenne, hogy a budapesti utakon még egy 30 milliós terepjáró sem varázsol a kátyúkból tükörsima aszfaltot, így a GPS állandóan remegne és még annyit se látnánk belőle, mint most. Miután a hangerőt maximálisra állítottam, letekert ablaknál is tökéletesen érettem az intő szavakat. A gyors szoftver szinte villámgyorsan újratervezi az adott utat, ha esetleg eltérnénk az általa javasolt lehetőségtől. A SirfStar III-as GPS adóvevő tökéletesen végzi a dolgát, és hamar megtalálja a műholdakat bekapcsoláskor.

A lezárt Kálvin teret még nem ismerte a H610, de remélem, hamarosan megjelenik a térkép frissítése, amely már akár már a Szabadság-híd elkerülésére is megtaníthatná a sofőröket augusztusig. A MioMap 16 európai ország részletes térképét tartalmazza, igazodva a magyarok utazási szokásaihoz. A Tele Atlas szoftver segítségével egy egymillió pontból álló POI adatbázist is készhez kapunk, amely tartalmazza az ATM bankfiókokat, a szálláshelyeket és a benzinkutakat is.

mioh61010.jpg

H610 extra szolgáltatások

A H610 belső memóriája nem kevesebb, mint 1 gigabájt, ami SD- vagy MMC-kártyával tovább bővíthető. Az igen könnyen megszokható belső menürendszer Windows-alapokon nyugszik, és mindössze a mutatóujjunkra van szükség az irányításához. A beállítások menüpontban a kijelző fényerejét, a hangerőt, a nyelvet, az energiatakarékos üzemmódot, a pontos időt és dátumot is testreszabhatjuk. A nálunk járt tesztkészülék magyarul, románul és lengyelül is ért.

Az Utazó szett menüpont alatt találunk egy számomra használhatatlannak bizonyult iránytűt, illetve a WorldMate szoftvert, ami a világ legnagyobb városainak helyi szokásaira és jellegzetességeire hívja fel a figyelmet, túl azon, hogy segít összeállítani utazótáskánk tartalmát. A Kapcsolatok menüpontba felvehetünk neveket, és azokhoz telefonszámot vagy más adatokat rögzíthetünk. Természetesen lehetőségünk van PC-vel történő szinkronizációra is. A MioPlayer alkalmazással zenéket és videókat játszhatunk le. A Játékok menüpont részletes ismertetésétől most eltekintenék - logikai, autós, lövöldözős.

Összegzés

Férfi vásárlóként egészen biztosan nem venném birtokomba a H610-et, mivel minden porcikájáról lerí, hogy nem nekem készült. Ellenben azok a hölgyek számára, akik lépést akarnak tartani a korral, egyszerűen elengedhetetlen egy ilyen sokoldalú eszköz.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.