Hirdetés
. Hirdetés

Mitől nem lesz biztosan munkaleállás?

|

Redundáns tároló használata, költséghatékonyan!

Hirdetés

Mi történik olyankor, amikor a vállalati szerverünk tönkre megy? Mit tegyünk, ha szeretnénk karbantartani a szerverünket, de nem engedhetünk meg egy munkaleállást, munkakiesést még a javítási időtartamra sem?

Hirdetés

Sokakban már csak akkor merülnek fel ezek a kérdések, amikor már baj van, vagy már muszáj hozzá nyúlni a géphez. Ezért is szeretnénk most egy olyan megoldást ismertetni, amivel kiküszöbölhetőek ezek a problémák és sok gondot levehetünk a saját vállunkról.
Az adatreplikáció az, ami a megoldást a kezünkbe adja. Az adatreplikáció lényege, hogy két különböző helyen tároljuk szimultán a fontos adatokat, és hiba/leállás esetén a második, szekunder szerver lép működésbe, helyettesítve a primer gépet. Ezalatt kerülhet sor hibaelhárításra.

Lássuk, miért is olyan fontos ez.

Nézzünk egy hagyományos infrastruktúrát!

 

Itt minden adat csak egy helyen szerepel, tehát bármelyik számítógép tönkremenetele esetén jobb esetben csak dolgozni nem tudnak, rossz esetben az adat is elveszik.

Nézzünk egy olyan infrastruktúrát, ahol viszont minden két helyen van szinkronban tárolva!

 

Így minden két helyen van meg! Ha bármelyik gép fizikailag tönkre megy vagy karbantartjuk, akkor sem áll meg az üzemszerű működés.

Ebben az esetben már minden adatunk biztonságban van, hiszen ha az egyik szerver leáll, vagy meghibásodik, akkor a másik szerver azonnal átveszi a primer gép működését, és folytatja a munkafolyamatokat. Így nincs leállás és nincs időveszteség, sem elveszett adat. Ez akkor is hasznos lehet, ha szeretnénk az egyik szervert karbantartani, és ezért egy időre leállítjuk. A másik ilyenkor biztosítja a folyamatos, biztonságos működést.


Ez az infrastruktúra korábban inkább csak a nagy-vállalatoknak volt elérhető, megfizethető megoldás. Mára már azonban a KKV szférában is ugyanolyan bevett és kedvelt megoldás, nem mellesleg a kedvező árfekvését is tekintve. Így biztosítja a kisebb vállalkozásoknak is a nagy-vállalati szintű biztonságot.

Ha kérdése merült fel, kérjük írjon a zsofi@ alphasonic.hu e-mail címre, vagy hívja a 06 1 88 33 100-as számot!

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.