Hirdetés
. Hirdetés

Mobil Hálózati Akadémia

|

A T-Mobile támogatásának köszönhetően vezeték nélküli hálózati és mobil ismeretekkel bővül a Cisco Hálózati Akadémia tananyaga.

Hirdetés

A programot 2006-ban összességében 30 millió forinttal támogatják a partnerek. A fő támogató, a T-Mobile Magyarország 10 millió forintot ajánlott fel a képzés elősegítésére. A T-Mobile támogatásával induló kísérleti projekt a vezeték nélküli hálózati és a mobil hangkommunikációs ismeretek ötvözésére épülő tananyag kifejlesztését és kísérleti jellegű bevezetését tűzte ki célul. A projekt a T-Mobile, a Cisco Systems és a Siemens, valamint a közreműködő oktatási intézmények együttműködésében valósul meg.

A 2006/2007-es tanévben bővült a Cisco hálózati akadémiák száma, országszerte 48 településen összesen 87 működik, több mint 3000 diák kezdi meg a tanulmányait mintegy 180 oktató segítségével. Az előző évben 361 diák fejezte be a tanulmányait. Ekkor 47 diák végzett vezeték nélküli (WLAN), 24 Security specializáción, 9 diák pedig mérnöki szintű (CCNP) szinten teljesített eredményesen.

Egy másik kapcsolódó hír, hogy idén először rendezik meg Magyarországon a több, mint 50 éves nemzetközi múltra visszatekintő WorldSkills Competition szakképzési verseny nemzeti fordulóját az informatikai hálózati ismeretek területén. Győztesei 2007-ben a Japánban rendezendő nemzetközi versenyen is képviseltethetik magukat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.