Hirdetés
. Hirdetés

Mobilhálózat kínai partnerrel

|

A magyar Vodafone a kínai Huawei Technologiest bízta meg 3G hálózatának további fejlesztésével.

Hirdetés

A Huawei Technologiestől vásárolja a szélessávú mobilhálózat fejlesztéséhez szükséges további eszközöket a Vodafone Magyarország - ismertették budapesti sajtótájékoztatón a két cég képviselői. Az eredetileg a Nokia Siemens Networks eszközeivel épített hálózat sorsáról Beck György, a Vodafone vezérigazgatója nem nyilatkozott, csak annyit árult el, hogy a jövőben dől el, hogyan fejlesztik a hálózatot, vagyis ami azt jelenti, még nem tudni, megtartják és integrálják, vagy teljesen kicserélik a Nokia Siemens bázisállomásokat. Az sem derült ki, hogy a szerződés milyen értékű.

Beck György ismertette, hogy terveik szerint 2010-re a hálózat olyan mértékben fejlődik, hogy a lakosság 70-80 százalékánál elérhető lesz. Ugyanakkor elmondta, hogy a mobilinternet nagyon népszerű Magyarországon, szerinte már több az új mobilinternet előfizetés, mint ADSL vagy kábelinternet előfizetés.

A Huawei a HSDPA - HSUPA technológiát erősíti a Vodafone Magyarországnál. A fejlesztést helyi Huawei csapat végzi majd - ismertette a Huawei európai elnöke, William Su, aki azt is elmondta, a helyi csapatot folyamatosan bővítik. A kínai cég hosszú távra rendezkedik be Magyarországon, így William Su szerint folyamatosan keresik az együttműködési lehetőségeket a magyar egyetemekkel.


Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.