Hirdetés
. Hirdetés

Mobiltévé Flash technológiával

|

A jövőben az Adobe és a Viacom közös projektjének köszönhetően mobiltelefonról is követhetjük majd az MTV vagy a Comedy Central adásait.

Hirdetés

Az Adobe a barcelonai 3GSM konferencián bejelentette, hogy a Flash technológiával felszerelt mobileszközök iránti kereslet 2006 eleje óta megháromszorozódott. Ennek köszönhető, hogy már több mint 200 millió ilyen készülék talált gazdára - jellemzően az Egyesült Államokban és Európában. Az Adobe mobil Flash technológiája alapvetően két elemből áll: az egyik a Flash Player mobileszközökre szabott változata, az Adobe Flash Lite, a másik pedig az Adobe FlashCast kliens-szerver megoldás, amely különböző látványos, interaktív tartalmak megjelenítésére alkalmas. Az utóbbi évben a fenti technológiák rohamos terjedésének lehettünk tanúi.

Jelenleg több mint 300 féle - Flash technológiát alkalmazó - mobilkészüléket gyártanak világszerte, és ezek 70 százalékát Japánon kívül értékesítik. A FlashCast technológiára sem kell már sokat várnunk, a kipróbálható verziók hamarosan a világ minden pontján elérhetők lesznek. A japán i-channel már most a FlashCastot használja a hírek és információk széles körben való megosztásához.

Az Adobe és az MTV Networks szintén a rendezvényen jelentette be, hogy az MTV adásai a jövőben mobilkészülékeken is elérhetők lesznek a Flash technológia segítségével. A multimédiás tartalmakat mobileszközökön megjelenítő alkalmazásokat még idén bemutatják. A fejlesztők szerint a technológia lehetővé teszi, hogy többek között az MTV, a VH1, a Logo és a Comedy Central televíziók adásait Adobe FlashCastot támogató mobileszközeinken is nézhessük.

Az Adobe és az MTV üzemeltetéséért felelős Viacom között még 2006 nyarán született az a megállapodás, amelyben az Adobe vállalta, hogy technológiai támogatást nyújt a Viacom adásainak és egyéb multimédiás tartalmainak a lehető legszélesebb körben való terjesztéséhez. Az Adobe Flash Lite technológiára épülő SpongeBob SquarePants és a Pimp My Ride játékok már szeptemberben megjelentek. Az MTV online csatornái (ComedyCentral.com, MTV.com, VH1.com, CMT.com, LogoOnline, Nick.com) szintén a Flash technológia segítségével sugározzák adásaikat.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.