Hirdetés
. Hirdetés

Modern munkastílushoz tervezett nyomtatás a Xeroxtól

|

Saját vagy nyílt felhőrendszerekben, mobilról is dolgozhatnak a Xerox ConnectKey felhasználók.

Hirdetés

A romló nyomtatáspiaci viszonyok, a darabszámok csökkenése, a használt gépek felülreprezentáltsága az új beszerzések ellenében, illetve a nem eredeti kellékanyagok iránti fokozódó kereslet valós problémákat jelentenek, ugyanakkor új lehetőségek is mutatkoznak. A vállalatok egyre inkább a mobil eszközökre és a felhőalapú megoldásokra alapozzák üzleti folyamataikat, ezért a Xerox dokumentumkezelési megoldásai is ezt a trendet követik. A Xerox mai sajtótájékoztatóján mutatta be itthon ConnectKey névre keresztelt átfogó megoldását, mely az eddig is alkalmazott nyomtatás-felügyeleti és költség optimalizálási megoldásokat ötvözi az utóbbi évek alaposan megváltozott munkakultúrájával.

 

A kedvezőbb költségekkel üzemeltethető, A3 formátumú multifunkciós berendezések alacsonyabb forgalmat generáltak 2012-ben, mint egy évvel előtte, de az A4 eszközök iránti kereslet még inkább csökkent, negyvenöt százalékkal esett vissza. 2013 első negyedében a zuhanás szimpla csökkenésre váltott, 2,9 százalékra, ami jóval kedvezőbb a régióban mutatkozó 10 százalékos visszaesésnél, de a növekedésre még várni kell.

 

Felújított kellékanyag helyett modernizáció

 

A KKV-k rövid távon olcsóbb megoldásokkal, használt nyomtatókkal és alternatív vagy felújított kellékanyagokkal keresik a kiutat, ám ez nem minden esetben kifizetődő, a heterogén park, nem egységes driver és kellékanyag támogatottság hosszú távon visszaüthet az IT üzemeltetés költségeiben. Az IDC legfrissebb 2013-2020 közti időszakra kiadott prognózisában a kutatók azt jósolják, hogy az informatikában a 3. platformú, azaz a mobil és a felhőalapú technológiák töretlenül fejlődnek, és az ezekhez kapcsolódó üzleti lehetőségek folyamatosan bővülnek az elkövetkező esztendőkben. A felhasználóknak ugyanis egyre inkább olyan megoldásokra van szükségük, amelyek révén bárhonnan, bármikor elvégezhetik a feladataikat függetlenül attól, hogy a „felhőben”, otthonról, útközben vagy éppen az irodában dolgoznak mobil eszközeik segítségével. A Xerox ezekre az üzleti lehetőségekre összpontosítva és nyílt architektúrájára alapozva hozta létre a Xerox ConnectKey technológiát.

 

 

„A ConnectKey platform megalkotásakor egy cél vezérelt minket: olyan eszközt teremteni, amivel a szervezetek – a KKV-któl egészen a multinacionális vállalatokig – kötöttségek nélkül, bárhol, bármikor és a legnagyobb biztonságban élhetnek a dokumentumkezelési megoldásokkal” – mondta el Udvardi Gábor, a Xerox Magyarország marketingvezetője „Az MFP-központú ConnectKey-vel a felhasználók többek között szkennelhetnek vagy adatokat tölthetnek fel felhőszolgáltatásokba, bizalmas anyagokat oszthatnak meg munkatársaikkal és pillanatok alatt, a legnagyobb biztonságban nyomtathatnak mobileszközeikről.”

 

 

A munkafolyamatok biztonságát garantálandó, egyúttal a Bring Your Own Device trendet támogatandó a Xerox minden ConnectKey kompatibilis MFP-jét felvértezi a McAfee védelmi moduljával. Az eszközök közötti adatfolyamok biztonságáról a Cisco TrustSec hálózati hitelesítést biztosító megoldásának integrálása gondoskodik. Emellett a ConnectKey architektúra nyílt Application Programming Interface (API) felülettel rendelkezik, amely lehetőséget ad az értékesítési partnereknek, rendszerintegrátoroknak és viszonteladóknak alkalmazások fejlesztésére és azok beágyazására az MFP készülékekbe.

 

 

ConnectKey: nyomtató, ami szerver is

 

A ConnectKey MFP – a szerverekhez hasonlóan – a hálózat központi egységeként telepíthető. A hibaelhárítás és a betanítás feladata közvetlenül a rendszergazdákhoz rendelhető, de a munkatársak igénybe vehetik önállóan is a beépített kijelzőn elérhető, online támogatásra és videókra épülő súgórendszert is. A Xerox Mobile Print megoldásával a munkatársak minden e-mail-képes mobileszközről nyomtathatnak külső alkalmazások telepítése nélkül, az iOS, az Android, a Windows és a Blackberry rendszerek bármelyikén. A dokumentumok egy gombnyomással megoszthatóak a népszerű felhőszolgáltatásokban (a SharePoint Online, Google Drive, DropBox, DocuShare, Evernote, PaperPort Anywhere vagy a Salesforce.com). A felhasználók a munkafolyamataikat gyorsítandó, a Xerox App Studio segítségével testre szabhatják a már lefejlesztett alkalmazásokat vagy teljesen újakat is írhatnak.

 

 

A ConnectKey a Xerox WorkCentre 5800-as és WorkCentre 7800-as termékcsaládoknál már elérhető. A vállalat folyamatosan bővíti a termékpalettáját és a jövőben piacra lépő új A3-as formátumú multifunkciós berendezéseiket már ezzel a megoldással együtt kínálják a felhasználóknak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.