Hirdetés
. Hirdetés

Molekulák és atomok a Wordben

|

A Word ingyenes Chemistry moduljával kémiai képletek is megjeleníthetőek a szövegszerkesztőben.

Hirdetés

A redmondi szoftvercég oldaláról ingyenesen letölthető a Word új Chemistry beépülő moduljának a bétája, amely segítségével kémiai elemeket jeleníthetünk meg a szövegszerkesztőben, vizualizálva a különböző molekulákat és a bonyolultabb egyenleteket.

 

chemistry.jpg


A megoldás a Microsoft Research és a Cambridge-i Egyetem kutatóinak közös projektjéből született, s elsőként teszi a felhasználók számára is megfoghatóvá a Chemical Markup Language (XML for chemistry) képességeit. A leírónyelv ugyanis adatok és struktúrák bevitelére és megjelenítésére jött létre, amely információkat a különböző alkalmazások is képesek feldolgozni.  

A Word moduljának segítségével így a kémikusoknak egyszerűbbé válik gondolataik megosztása, hiszen a szövegszerkesztőn belül könnyedén beilleszthetik képleteiket és egyenleteiket, amit utána a föld bármely szakembere megért majd, nem kell ahhoz értenie a szerző nyelvén. A készítők blogbejegyzése alapján megoldásuk ezen ok miatt később nyilvánosan is elérhető lesz, hogy a külső fejlesztők is képesek legyenek a leírónyelvet értő alkalmazásokat készíteni.

 

chemistry2.jpg


A letölthető bővítmény Windows 7, Vista és XP SP3 operációs rendszerek mellé, valamint Word 2007 és 2010 (minimum RC1) alá telepíthető. A nyilvánosan elérthető Office 2010 béta verziójú Word szövegszerkesztőjével azonban nem kompatibilis.

Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.computertrends.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.